onsdag 28 april 2010

フランス語の躁病

Dagens inlägg får gå i estetikens och fixa ideérnas tecken, som titeln antyder; mani på franska språket (vilket jag i och för sig var tvungen att dkriva på japanska för att inte verka som en dålig student...)

I förrgår var jag och Nanna -min gymnasiepolare- och kollade på den där nya filmen om Serge Gainsbourg (har man läst tidigare inlägg så vet man att jag är galet förtjust i hans verk) och den var så himla bra. Jag skiter fullständigt i att kritiker sitter och säger att den är "medelbra" i bästa fall, så som de alltid gör när det gäller biografier och episka filmer, för den var så fängslande- från första till sista sekunden. Det var särskilt effektfullt att de hade med vad man kan kalla "hjärnspöken" som riktiga fysiska personer och varelser, det gav en jättehärlig och lite drömsk stämning. Sedan så är det ju en film full av helt SJUUUUKT bra musik, och musiken är viktig, vare sig det är en actionrulle, ett drama eller en komedi.

Så nu är jag på så gott humör att jag nästan inte tänker klaga på något, eller vara överdrivet sarkastisk... fast vi får se hur det går...

En annan sak också- nu har jag blivit riktigt sugen på att lära mig franska. Vilket jag säkert aldrig kommer att ha nytta av, men det är så fruktansvärt fint!
Det kan ju vara bra om man ska åka dit på semester eller så, eftersom fransmännen inte verkar så sugna på att prata engelska... men annars får jag sitta i mitt vardagsrum och dricka lite Pinot Noir och prata franska för mig själv... suck... kanske blir lite mindre tragiskt om jag hittar några fler som vill vara med! (feel free to join, anytime!)

För övrigt så sitter jag och försöker planera ihop en liten tripp till Linda i England, skulle vara jättekul och ses^^
Dessutom är jag så sugen på att åka på semester, och London vore ju inte helt fel... jag blir lite avundsjuk på syster och svåger som ska på värsta bilsemestern till Frankrike nu ju! Fast jag hoppas och tror att de kommer att ha jättekul:)

Nu har jag nog inget mer spännande att berätta direkt, så vi hoppar till Dagens istället; "Gunilla!"

Dagens Ord: Idiosynkrasi. Kan betyda flera saker: att man till exempel är extremt motvillig. Det kan också betyda att man reagerar starkt mot ett läkemedel: man "motsätter sig det" och kroppen bryter ner det (alltså inte som en allergi). Men det är väldigt fint, och roligt att säga.

Dagens Låt: Le Poinçonneur des Lilas

Från Serge Gainsbourgs första album; Du chant à la une ! som gavs ut 1958. Väldigt intressant låt, både textmässigt och musikaliskt.

torsdag 15 april 2010

Avsnitt 11: In Sickness and in Health

Sååååå.. jag är sjuk. För er som inte visste det. Jag har tjatat i flera dagar, jag vet, men jag är faktiskt jättesjuk. Det är MYCKET synd om mig. Host.

Jag skulle kanske ha skrivit inlägg igår, har besämt för mig att jag hade en massa på lut då som jag kunde knappat in...

I alla fall, har haft skola idag, och jag dog ju inte helt, dessutom så fick jag godkänt på hemtentan- nej ännu bättre: jag fick C!!!! (på en A-Fx-skala är det faktiskt ganska bra)

Sedan så har det ju varit värsta fina vädret (trots askmolnet omfg vi kommer alla att döööööö. Eller något.) vilket alltid uppskattas. det känns liksom så bra att kunna åka hem och inte tro att det är läggdags vid fem.

Annars händer det inte så mycket, hade ju semester förra veckan, så mamma och jag åkte till Cypern. Det var jättehärligt, lite blåsigt, men det är ju april. Och det var ju 20 gånger bättre väder än här, och så fanns det massor med snäckor att plocka. Fast det bodde oftast någon i dem i och för sig...

Sitter och är nästan lite sällskapssjuk (skitskumt) fastän jag aldrig är det annars... missbrukar facebook för att socialisera. Alltså, jag vet att jag alltis har sågat facebook förut, men det är helt perfekt för oss som vill vara sociala men hatar att umgås med folk.

Nåväl, det känns sm vi borde avrunda; Gunilla! Ge oss dagens!

Dagens låt (vi skippar dagens ord, vi får ju inte bli för välbildade) heter Unchain My Heart och sjöngs av ingen mindre än


****


**trumvirvel**


****



Ray Charles!

Som vi ju alla vet är själva essensen av cool. Lyssna bara på melodin och hur man har använt instrumenten och sedan lägger man på orden och voila!

Jag har faktiskt inga fler kommentarer.