onsdag 29 september 2010

Avsnitt 23: Kyou wa harete, tanoshikatta

Yoooooo! "Idag var solig och rolig". Haha dagens titel lät bättre på svenska än på japps, vad roligt^^. Jag funderar på om jag ska starta en japanska-blogg btw, för at hålla uppe språket nu när jag inte pluggar det längre. Jag kan kombinera det med lite chattkompisar kanske?

I alla fall, idag har det faktiskt varit soligt och roligt. Jag har jobbat från halv åtta, och jag höll på att dö nör jag skulle gå upp halv sju. Jag har sedan haft en rätt bra arbetsdag, som gick ungefär så här:

1: sitta och passa skötsamma barn i femton minuter.
2: spela mattespel (dvs övervaka spelarna) med hyfsat skötsamma barn
3: dricka kaffe
4: spela mer mattespel med oroväckande skötsamma barn
5: äta mat
6: dricka mer kaffe
7: gå promenad och leka ute i fantaskiskt väder samt sitta och sola på en bänk en halvtimme
8: hänga på fritids ett tag

Sedan så hjälpte det ju till att jag fick beröm av de andra i personalen också, det var verkligen kul att höra att man är uppskattad:D
Särskilt på fritids, för man känner sig lite överflödig när barnen mest sköter sig själva ändå, man prickar av en del när de går liksom.

Sedan så har jag suttit och kollat lite på Bleach. En helt okej serie, om än lite långrandig när en scen utspelar sig i tre avsnitt liksom. Men jag blev positivt överraskad, eftersom jag varit jäkligt skeptisk innan.

Vad mer... jo! I helgen ska jag på cirkus! Jag ska till Nannananna och kolla på anime och gå på Cirkus Cirkör i Ytterjärna, fett skoj! Jag har faktiskt velat se dem förut också, så jag ser verkligen fram emot det.

Ajja (fulaste ordet i skrift btw) nu ser jag fram emot att få sovmorgon (jag börjar först 13.15 imorgon!!!) Och tänkte gå över till dagens! I brist på energi, så skippar vi ordet (som så ofta).

Gunilla, hit it.

Dagens Låt: "Movin!!" av Takacha

Kortversionen med översättning:

http://www.animelyrics.com/anime/bleach/bleachmovin.htm

Bara för att man blir så himla glad av melodin

måndag 13 september 2010

Avsnitt 22: Moshi okanemochi na hito ni nattara...

Om jag hade pengar...

Skulle jag leka med radiostyrda helikoptrar på jobbet (som han på reklamen!)

Skulle jag muta regeringen så att lagarna ändrades och man lättare kunde bygga vindkraftverk.

Skulle jag köpa dir En Grey och få dem att spela Clever Sleazoid varje morgon, istället för väckningssignalen på mobilen.

Skulle jag resa jorden runt och bo på lyxhotell vart jag än var.

Skulle jag sitta varje dag (efter klockan tolv) och dricka dyrt vin.

Skulle jag köpa ett hus i varje land och ha som sommarstuga.

*************

Grejen är att jag får nog försöka jobba på jobbet. Men jag kan fortfarande skrämma folk i parker genom att flyga uåå med min radiostyrda helikopter när de minst anar det (på min fritid).

Jag kan nog inte muta regeringen, men den dagen jag får en elräkning kan jag ju se till att åtminstone jag köper el från vindkraft.

Diru blir nog aldrig till salu, men jag kan ju spara ihop till en riktigt bra stereo, och lära mig spela Clever Sleazoid på gitarr kanske?

Jag får nog back-packa jorden^^. Plus att man vill ju se ett riktigt land och en riktig kultur, inte något himla Liston (som iofs inte är sååå lyxigt, men ni fattar poängen).

Eftersom vi redan fastställt att jag måste jobba på riktigt, så kan jag nog inte sitta mellan 12 och 22 och dricka vin varje dag. Men på lördagkvällarna är det ju ingen som hindrar en!

Och Jag får nog vara glad om jag lyckas skrapa ihop en sommarstuga i Flen. Men vad gör det, när jag kan back-packa med mitt tält!?

Sug på det ni.

Dagen till ära så har jag valt en låt som heter "My Pace", som är så himla skön att bara dansa i köket till:D

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=PYNRInGn0gI

fredag 3 september 2010

Avsnitt 21: Get your hands off my puzzle you limey fruit cake

Okej, idag kan jag säga att det var första dagen på länge jag varit riktigt tacksam över att vara ledig. Jag har jobbat tre dagar, och jag är utbränd... jag hoppas nästan att de inte ringer på måndag och tisdag så jag kan slappa ett tag till, men senast på onsdag så bär det av igen till jobbet! Jag kan i och för sig erkänna att det känns jättebra att ha ett jobb, och att man får hyfsat betalt för det (man har ju haft det värre liksom) och jag ser fram emot att få vikariera på högstadiet, det ska bli så himla intressant. Nästa vecka blir det 4:or och 5:or däremot, och de är ju rätt mycket att hålla reda på, haha. Men de är jätteroliga att prata med.

Just nu sitter jag och väntar på att någon ska översätta det senaste avsnittet av Kuroshitsuji II så att jag kan sätta tänderna i det, men det ser mörkt ut än så länge. Senast imorgon borde det finnas dock^^
I min väntan har jag börjat kolla på "Yu-Gi-Oh the Abridged Series" en voice-over parodi på den klassiska yugioh (jag orkade inte med att skriva bindestrecken. En hel paragraf om att jag inte orkade gick bra däremot). Den är faktiskt ganska rolig, även om jag int sett yugioh (inga bindestreck igen) sedan jag var typ.. elva? När gick den i Sverige första gången?
Anyway så upptäckte jag mitt i alltihop en supermegahemsk grej, som för alla som inte är galna fans kommer tycka är helt onödigt, men: Sakurai Takahiro ska göra rösten åt Edward i Twilight i den japanska dubbningen. Alla som liksom jag tycker att detta är ett helgerån och som tänkt att Twilight i bästa fall skulle ha förbjudits i hela världen vid det här laget kan ju begå gemensamt seppuku med mig.

Varför måste det vara så här? Ska Yu-chan gå från awesome samurai till någon himla nekrofilifilm??? Glittriga fejkvampyrer? Jag förväntar mig inte att alla ska förstå detta, men jag sörjer.

På den positiva sidan så är det fint väder och jag tänker gå ut på en promenad nu.

Gunilla, hit it.

Dagens Låt: Acid Black Cherry har gjort 20+∞Century Boys, skitbra, och
och jag rekommenderar att man kollar på videon till. Det förhöjer ännu mer, och passa på att kolla på några till med samma band. Den till Spell Magic är ju sjukt kul.

http://www.youtube.com/watch?v=C_ejpsS1vUY (länk till låten som vanligt)

Jyaa, mata kondo ne.