torsdag 26 maj 2011

Avsnitt 31: Så länge jag andas, hoppas jag.

Idag har jag jobbat och jobbat. Jag måste säga att det är helt konstigt hur man kan vara så slutkörd efter två dagars arbete på en tredagarsvecka, menmen. Måste säga att det känns skönt att ha ett fast schema i några veckor ändå.

Vilket osökt för mig in på nästa ämne: jag har fixat sommarjobb på bolaget! Tyvärr får vi inte personalrabatt, men jag får lite extrapengar att betala mitt tak över huvudet med.

Imorgon ska jag fira in helgen med att gå på Vampire Lounge på Östgötagatan med Nannananna^^. Ska bli kul att gå ut, det var ju evigheter sedan! Innan hinner jag förhoppningsvis hänga lite hos systeryster och mysa med kattaskrällena ;)

nu kommer Gunilla in här och tjatar (eller jag kom inte på något mer att skriva egentligen).

Dagens Låt: Dir en Grey: Lotus

http://www.youtube.com/watch?v=j9EFh5_flNc

Bara för att Diru är bäst. Och för att i augusti ska de släppa sitt nya album Dum spiro spero. Det är latin *sitter och fånler**. Jag är fortrfarande superspänd på vad det ska vara för stil på albumet, även om deras senaste singel kan ge vissa hintar^^

tisdag 24 maj 2011

avsnitt 30: Dumplings over flowers

Jag blev så nostalgisk när jag tittade i min mapp med bilder från resor, så jag var tvungen att lägg upp några.

Här har vi snögubben av sängkläder som jag och Matilda byggde i Berlin


Här har vi Colosseum (som ironiskt nog betyder "BREDVID kolossen", eftersom att själva kolossen var en big ass staty av Kejsar Nero som fanns BREDVID)


Här är jag i kön till Dir en Grey utanför KOKO i Camden


Det finns fler roliga biler, men jag orkar inte lägga upp fler. Mitt nostalgibegär blev sated, som vi engelsktalande skulle säga.

Avsnitt 29: SYNTAX ERROR

Jag har en miniräknare. När man slår in siffror i felaktig följd eller försöker göra en felaktig uträkning (typ fem stycken + i rad) så får man ett meddelande med "Syntax error". Ganska ointressant egentligen, men jag tyckte att det symboliserar mitt hat som jag känner ganska bra.

Språknörden har nämligen varit framme igen.

Och en revolution är nära.


Kan ni förstå frustrationen när man läst så många ENGELSKSPRÅKIGA skriva fel på your/you're, have/of (hur fasen blandar man ihop dem???) och liknande. Efter ett tag tror man att man själv trott fel, eftersom man ser det i varannan jäkla text. Men sedan så får man en bekräftelse när någon seriös och trevlig liten ängel säger att "det är fakrtiskt de som är dåliga på engelska."

Sedan så blir man arg igen för att så många gör fel. Till och med jag med en gymnasieutbildning inom engelska ser att det är fel. FEL.


Jag har sagt det förut, och jag kommer säga det igen.

Himla amatörer.

Därför, kära vänner, borde vi ha en funktion i varje tangentbord som -när man gjort samma fel tre gånger eller så- ger en liten elchock och så ska det stå SYNTAX ERROR över hela skärmen. Som ett virusanfall på datorn liksom.

Gunilla hälsar förresten. Hon tycker ni ska lyssna på den här låten (ni får köra med copy-paste som vanligt eftersom inte hyperlänkfunktionen vill vara snäll och fungera):

http://www.youtube.com/watch?v=FDwsKtm_5oI&feature=BFa&list=PLC7EF2F8626D81217&index=27

Min enda kommentar på låten idag kommer att vara att jag och syrran kom fram till att allt franskt, det är lite bättre.

måndag 23 maj 2011

Avsnitt 28: Hisashiburi da ne

Ohisashiburi desu ne... lång tajm no sii, as we say in my hometown. I alla fall, kollade lite dåligt, men det här är säkert första inlägget för i... år? har varit väldigt omotiverad till att skriva och sedan glömde jag faktiskt bort att jag ens hade en liten blogg, men nu ska jag försöka skriva lite mer^^

Till hösten så blir det förhoppningsvis mer på den här sidan när jag börjat plugga, så jag kan uppdatera mitt nya vinfyllda liv till dem där hemma ;)

Som sagt, till hösten så blir det plugg och fram tills dess så ska jag FÖRHOPPNINGSVIS jobba på det där stället där man kan köpa alkoholhaltiga drycker (ingen reklam här inte). Tyckte det gick bra på intrevjun jag hade förra veckan, så jag hoppas på det bästa, men man vet ju aldrig.

Jag sitter och suktar efter en egen, ny, megafin dator också, så jag kan sitta och kolla på anime hela dagarna... och nu ska jag jobba heltid några veckor, så jag har snart råd med en också!

Annars har jag inte så mycket nytt att komma med, utan vi kör en sedvanlig avslutning med Gunilla.


Dagens låt: Rum and Coca Cola med Andrews Sisters. Jag älskar att man kan sjunga en låt som faktiskt får en att tycka att prostitution är väl andå lite mysigt.

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=zGxL2uNr7bk