torsdag 21 januari 2010

Avsnitt 7: Viva vivir!

Livet är hårt. Som sten. Särskilt när ett jäkla rum med linoleumgolv på 18 kvadrat kostar nästan tre och ett halvt tusen i månaden. Folk som vill flytta hemifrån måste vara ett hatat släkte.

Jobbsökande suger.

Jag har dock hittat ett jobb som verkade intressant, mystery shopper. Man gör besök i affärer/på företag och sedan så ska man bedöma bemötandet etc och skvallra för cheferna ifall de anställda missköter sig. Det känns som om det skulle passa min gestapo-stil^^

Jao, men nu orkar jag inte mer, raskt över till Gunilla (som för er som inte vet är ett av mina alter ego) och Dagens Låt! Whoosh Whoosh av the Left Rights. En underbar kavalkad av meningslöshet på mindre än 20 sekunder. Mycket nostalgiskt också!

tisdag 19 januari 2010

Avsnitt 6: Qué dices el pisces? NADA!!!

Så, ännu en dag till ända. Jag har nog inte så mycket att säga om dagen, men jag kände att jag skulle skriva något när jag ändå hade en stund över^^

Hade ju lektion som vanligt, det var rätt roligt och man fick ut en hel del, om inte hade mina fyra timmar i resväg varit rätt värdelösa... Jag måste verkligen hitta någonstans att bo som inte ligger två timmar bort från skolan, för ska jag gå kvar sedan så... jaja, klaga vore ju synd att göra! Till skillnad från större delen av jordens befolkning så får jag ju faktiskt betalt för att gå i skolan, vilket satt i det perspektivet är ganska barockt egentligen.

Satt sedan och tänkte att det vore ju rätt kul att gå på uppcon eller något liknande, eftersom jag faktiskt aldrig varit på något japps-konvent. Jag skäms lite eftersom jag borde ju veta bättre, "nihongo no gakusei" som jag är. Så någon borde joina! Och fixa pengar så jag kan köpa biljett! Feel free to volunteer...

Nej nu kommer jag inte på något mer, och jag har drabblat nog. Över till Gunilla (ni vet vem det är...) som håller i "Dagens"!

Dagens Låt är idag "Yuragu koto nai ai" som sjungs av Tamura Naomi, som har en så himla cool röst, må jag säga! Egentligen har jag ingen jättedjup förklaring till detta låtval, utom att det är en bra låt och man blir på bra humör! Men det borde ju räcka alldeles tillräckligt;)

"Dagens Ord" kommer åter, och håll i hatten, för jag kan nu stolt presentera: wapanese. Detta är då den engelska motsvarigheten till svenskans "nippofil", som vi ju alla vet då syftar till en ickejapan som är sjuuukt besatt av jappsargrejer. Wapnese är en sammansättning av white och Japanese, och jag ser i alla fall framför mig de där irriterandde brudarna i gothic lolitaklänning som skriker KAWAII!!! GAH KAWAIIIIIIIIIII! JAG ÄR MOBBAD OCH DÄRFÖR ÄR JAG BÄTTRE ÄN ALLA ANDRA YTLIGA MÄNNISKOR SOM INTE FATTAR ATT JAPAN ÄR BÄTTRE ÄN ER NOLLOR OCH JAG ÄR BARA EN LITEN WANNABEEEEEE!!!!!!!!!!!!!

Ja.

Godnatt

P.S, den som fattar skämtet i titeln får fem cyber-cookies

Avsnitt 5: MoneyMoneyMoney... it's a rich man's world.

Okej, igår orkade jag inte skriva något, för jag var återigen så otroligt trött. Hade min första dag och jag knallade ju dit i god tro om att det skulle vara en sådan där mysig introduktionsdag som i höstas. Men NEJ DÅ. Den nya läraren presenterade sig och sedan var det direkt in på "Så här uttrycker du kunna på japanska". Vilket btw är genom en snygg liten verbändelse, det är egentligen inte alls så svårt. Plus att i år har jag ju startat min nya superfilosofi som går ut på att plugga i tid för en gångs skull. Vi får se om det håller veckan ut i alla fall^^

Sedan så skulle jag och Sofie gå och handla böcker och jag är, efter att ha haft mina pengar orörda i säkert en månad, pank. Alltså jag lever på existensminimum och lär ju få göra det några veckor till... Usch, jag stod i kassan och hade inte riktigt pengar så det räckte ens vilket kändes lite surt. Man vet ju att alla andra i kön tror att man är värsta sortens brottsling, liksom man själv gör när man ser andra som står och säger "nej men oj då, kortet funkade visst inte ööööhhh". Men jag får väl helt enkelt klara mig utan facitet, det funkade förra terminen:D

Jag fixade telefonen dock, ringde till kundtjänst och pratade med en trevlig ung man (världens säljarsnubbe) och nu så ska det funka. I bästa fall, inte för att måla fan på väggen, men man har ju lite erfarenhet av att allt inte funkar som man vill oftast.

Sedan när jag drog mig tillbaka till min kammare så att säga, tittade jag på en dokumentär om egyptiska gravar och så, vilket osökt leder mig in på min nya "feature" eller vad man ska kalla det: "Dagens ord". Jag är helt galen i ordkunskap, så jag tänkte att nu måste jag ju skriva ner de bästa orden jag hör, och dagens är "Nekropol". Smaka lite på det, nekropooolll. Definitionen (som vanligt från wikipedia, vi får ju inte bli för seriösa) är de dödas stad, och syftar på större begravningsplatser i närheten av antika städer eller platser som Konungarnas Dal. Säg det igen nu: nekropol.

Undebart.

Sedan så får vi inte glömma "Dagens Låt", som idag är en ren nostalgitripp till mellanstadiet. Det är "Like a Bird" med Nelly Furtado, och jag kommer ihåg att jag tyckte jättemycket om den, man kan verkligen se hur fåglar flyger omkring en när man lyssnar på den. Jag tycker såklart fortfarande om den, men jag har lite svårt för det nya (ungefär allt efter den här låten) som Nelly Furtado gjort, för jag gillade hur hon såg så oglamorös ut i den här videon och bara sjöng. Det är synd att hon inte gör sådana låtar längre, tycker jag.



Jag tror det var allt för "gårdagens" inlägg, nu ska jag nog knapra i mig lite frukost.

söndag 17 januari 2010

Avsnitt 4: Städning och puckon

Jao.

Det är ungefär allt jag orkar säga just nu, för jag är så trött så att det inte är klokt. Idag har jag och pappa rensat förrådet (för första gången i år av säkert tjugo, om tidigare år är något att gå på) och jag lyckades såklart snika åt mig en massa snygga prylar som jag bara var tvungen att ha till mitt nya hem jag ska skaffa... Någon gång^^
Jag börjat få seriös ångest att jag ska sitta som trettioåring hemma hos päronen och bara loda, usch!

I alla fall så var det hemskt uttröttande, det var det jag ville säga.

Sedan så funkar ju inte heller mitt byte av telefonoperatör, eftersom alla som jobbar inom den branschen tydligen bestämt sig för att vara puckon. Om det var det ursprungliga syftet, kan jag bara säga en sak: Grattis, ni lyckades MAJOR (igen dessa underbara engelska uttryck som inte tjänar någon funktion). Jag blir nästan lite arg nu. I morgon får man väl prata med kund service eller något, så att det fixar sig och jag kan börjar telefona igen!

Men nog om allt detta meningslösa, nästintill intelligensbefriade och ytliga drabbel och över till något av lite mer kulturell betydelse: "Dagens Låt". Det börjar bli min favorit, haha. Tyvärr så funkar ju inte den där "infoga länk"-mojängen, så ifall någon faktiskt läser detta så får ni väl jobba med att kopiera och klistra in i en ny ruta eller så...

Jag har då valt en låt som heter "You can't always get what you want" med the Rolling Stones, och jag kan rekommendera detta klipp: http://www.youtube.com/watch?v=k4PNO-qymLQ
som är en live-spelning från 81. Man bara måste ju älska att Keith Richards ser ut som en klippedocka i början... garvar varje gång.
Jag tycker också om att den i ganska få ord beskriver livet i sig på något sätt, på ett lite vemodigt men samtidigt hoppfullt, eller snarare accepterande sätt. man får inte alltis (eller snarare oftast) vad man vill, och oftast så blir man trampad på tårna av något pucko inom telefonibranschen. MEN, fan om man inte ska försöka sig på det där "livet" ändå, för ibland lönar det sig.

lördag 16 januari 2010

Avsnitt 3: Självdisciplin, ambition och ångest

Imorgon är min sista officiella lediga dag innan skolan börjar. Jag har nog lite blandade känslor inför det, jag kan faktiskt inte sitta och loda hela tiden och man vill ju göra något konstruktivt av sin tid. Men fy sjutton vad hemskt med ansvar och förväntningar på en från folk som bara egentligen bryr sig om rena resultat (fast vad ska de annars bry sig om, hur gott kaffe man kokar eller?).
Annars så knallar det väl på får man säga, jag har lite mer energi och jag har fått lite sådan här hajpad "ambition" som jag brukar få. Det brukar dock innebära att jag får massor med idéer om saker jag vill kunna, men jag är inte så mycket för att ta mig tid och lära in allt... hade det varit så hade ju Rainman fått slänga sig i väggen för all min kunskap!

Men nu ser jag fram emot ett 2010 fullpackat med pluggande och jag ska bli favoriteleven! Eller ja, jag ska klara av kurserna i alla fall, 37.5 poäng ska bli kul men lite kämpigt. Grejen är ju den att min självdisciplin är så dålig att jag helt övergett den. Min nya filosofi är nämligen att "kan man inte nå sina mål, varför ens sätta upp mål överhuvudtaget" vilket är en masa jävla skit egentligen. Man kan ju tro att jag är en latmask eller något, men fallet är nog bara som alltid att mitt nihilistiska ideal får mig att göra dumma saker... eller snarare att inte göra något alls, folk borde inse att jag är bäst ändå.

Nej, nu är det dags för "Dagens låt"!
Idag har jag valt en kort liten snutt pianospel från filmen Corpse Bride (regisserad av geniet Tim Burton) som kallas Victor's Piano Solo. Ett himla fint om än kort stycke, som jag btw sitter hemma och försöker klinka fram på pianot, haha.

tisdag 12 januari 2010

Avsnitt 2: Dans och kanji

Dundun!
Tyvärr måste jag säga att det varit en relativt händelsefattig dag hittills. Dock så är ju klockan bara kvart i åtta, vem vet, det kanske helt plötsligt hoppar fram en heffaklump från bakom soffan och livar upp stämningen? Har knallat runt i köket och dansat till lite J-pop, fortsatt med gårdagens Tobacco Island och raskt gått över till Popée de Cire Popée de Son (Luxemburgs vinnande bidrag i Eurovision Song Contest 1965) som sjöngs av France Gall. Efter det så letade jag reda på lite fakta om kompositören till denna låt: Serge Gainsbourg. En mycket intressant man i min åsikt, han använde tvetydighet och språk på ett otroligt nyskapande sätt för att framföra olika känslor såväl som satir och ironi. Jag menar hela episoden angående Les Sucettes är ju hysterisk...

Senare ska jag nog fortsätta träna lite på Kanji, jag har inte riktigt lärt mig allt man skulle kunna i höstas (snarare hälften...) och sedan äta glass! Glass är gott. Jättegott.

Nu tror jag däremot att vi ska runda av med "Dagens" som jag valt att döpa om till "Dagens Låt" för det lät alltid bli någon form av musik som representeras, och ibland kanske det läggs till något annat^^

Den låten jag valt idag, heter "Je T'aime... moi non plus" och är skriven av Serge Gainsbourg. Ursprungligen sjängs den av hans dåvarande donna Bridgitte Bardot, men efter deras uppbrott så sjöngs den "officiellt", eller vad man ska säga, av Jane Birkin. Den versionen jag däremot har fastnat för är en cover-version som sjungs av Brian Molko (Placebo) och Asia Argento (Trash Palace). Texten utspelar sig som en dialog mellan två älskande, och i den här versionen har man bytt plats på rollerna mellan man och kvinna. Det i sig är lite effektfullt, sedan så kan ju inget slå Brian Molkos röst... mmmmmmmm

Så nattinatti på er alla xD

måndag 11 januari 2010

Avsnitt 1: Skepp ohoj landkrabbor!

WHOOOOOOSH!!!!!!!!!!!

Okej, nu kommer äntligen (för ni har ju alla suttit som på nålar) avsnitt ett av den nya såpan Moyashi Monogatari, som kommer att sändas dagligen/vecko-/månadsvis. Beror på huruvida regissören tagit tillräckligt med opiater för att vara kreativ (får flashbacks från en film med Johnny Depp där han ska fånga Jack the Ripper och röker opium konstant och dör i slutet, rätt tragiskt faktiskt).

Apropå honom, så har jag suttit i säkert tre-fyra dagar och sett på Pirates of the Caribbean-filmerna för många gånger.
Jag börjar nästan tycka att tvåan är helt okej, och då är det illa.

Men i alla fall; ettan- rätt bra, tvåan skräp, sedan så bojkottade jag egentligen trean, men vad sjutton tänkte jag, man kan ju inte klanka (underbart ord btw) på något man inte sett, så jag såg den också. Sedan gick det utför. Trean var ju så skum att det blev snorbra, jag menar Johnny Depp lyfter hela filmen med sitt skådespeleri från djupet i Kattlagrottan till trädtopparna (de där amerikanska som blir jättehöga, vad de nu heter). Jag garvar alltid hysteriskt åt "We shall have a mignificent garden party, and you're not invited!"-repliken.

Efter det så lyckades jag få mani på pirater och mitt nya mål har blivit att skaffa mig en pirathatt. Då menar jag inte en sådan där svart med Jolly Roger-motivet, men en fin, riktig hatt. En... Jack Sparrow-hatt!!! Seriöst, brukar de inte auktionera ut sådant där för välgörenhet? Min oljeshejk som jag ska gifta mig med (och bli den N:e frun till så han inte märker ifall jag smyger iväg på semester med hans kreditkort...) kan säkert ha råd att köpa den till mig och samtidigt ge de svältande barnen i Afrika mat.

Och sedan ska jag stå i TV och vinka som prinsessan Diana.

I min pirat-yra så återuppsäckte jag efter flera månader av att ha lyssnat på massor av konstigt, ett av tidernas coolaste band: Flogging Molly. Ingen kan skriva om öppet hav och sprit som pseudo-irländare...

Nu kommer jag till den delen av min blogg som ska bli återkommande, nämligen "Dagens".
Inte dagens outfit, det kan jag dock lova. Men grejen är den att jag tycker att man bäst kan beskriva sig själv med vad man gör och framför allt med vad man tycker om, så dagens "dagens" -så att säga- som jag valt, är en låt. Låten heter Tobacco Island, och sjungs av Flogging Molly, och jag lovar- du kommer att stänga ner youtube med ett litet leende på dina läppar!



Men nu ska jag nog ta och försöka sova, innan jag blir en nattens varelse...

onsdag 6 januari 2010

Pilotavsnitt

Ja! Nu kommer här första inlägget i min nya, shiny, awesome (visst hatar vi alla missbrukande av engelska språket på detta sätt?) blogg! Efter att ha smutskastat och avskytt hela bloggarvärlden sedan jag först hörde namnet Blondin-Bella (jag menar, hur oseriöst låter det inte vid första anblicken, men vad ska jag säga, hon blev ju uppenbarligen rik och berömd på det) så har min egen narcissism vunnit. Så här presenterar jag nu Moyashi Monogatari: Historien om böngrodden. Namnet kommer från början från mitt hat-älskade smeknamn min kära mamma gett mig, sedan så fick jag nys om en viss animekaraktär med samma smeknamn (dock inte tilldelat med samma affektiva känslor, haha) Allen Walker från D.Gray-man. Jag kan förresten tipsa om dne serien. den är grymt bra. Men poängen är det att jag kände att det var lite öde inblandat i det hela, därav att jag nu har antagit detta alias, haha.

Mitt första inlägg kommer ursprungligen från en "stulen lista" från min syster Emmmas blogg: http://emma.sperlepettersson.se/#home (även hon har inspirerat mig till att börja blogga. fan vad schysst förresten, att det har fått ett eget verb tillsammans med google och skype...

Syftet med denna lista var då att ge en liten närmare presentation av mig själv, och vad jag sysslar med för viktigt och oviktigt varje dag^^

Namn: Tove Maria Sperle


Kallas för: Tove, Böngrodden, Toosi, Tobe-chan (det namnet gör mig hysteriskt arg, haha)


Stjärntecken: Kräfta.

Höger eller vänsterhänt: Höger, men även den är lätt okoordinerad...


Piercingar: Vanliga hål i öronen, läppiercing på höger sida.


Tatueringar: Jao, en fjäril på höger underarm^^.


Längd: 165 cm

Skostorlek: 38-40

Hårfärg: Mörkblond till Brun... **springer och kollar utväxt** Det är nog mörkblond


Fräknar: Njae, lite på sommaren.


Motto: Fixa dina problem istället för att lägga ut rakblads-bilder på bilddagboken.


Kär? Nej, eller jo, om man räknar med min Colin Farell-noja haha.


Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, någonstans med sol, träd, goda drinkar och lejon.


Tycker du att du är attraktiv? Som fan.


Dricker du? Japp, har min nya "vatten-Guinness-mjölk-vin"-diet.


Röker du? Nej.


Vilket schampo använder du? Lågpris... Det innehåller minst kemikalier.


Vilken parfym använder du? Naomi Campbell, Gucci.


Vad är du rädd för? Mumier, apokalypsen (inte den religiösa varianten, snarare den med meteorer), insekter, folkmassor


Gillar du att tvätta? Jag gillar att tvättmaskinen gör det åt mig;).


Gillar du berg- och dalbanor? Om de är små...


Senaste…

Filmen du hyrde? Eragon samt Gladiator (fast jag sett dom innan, men hade nostalgiafton).


Filmen du köpte? Sweeney Todd (den nya).


Låten du hörde: Bob Marley- Buffalo Soldier.


Låten du laddade ner? Miyavi- Freedom Fighters.


Personen du ringde? Vet inte... Tror det var Emma.


Personen som ringde dig? Jossan.

TV-program du såg? Scrubs.


Person du tänkte på? Ja nu blev det ju oundvikligen J.D.


Favorit…

Låt: Buffalo Soldier eller kanske Vanilla med Gackt eller Black Cherry med Acid Black Cherry... Damn jag vet inte, men den sistnämnda har i alla fall en sjukt bra video.


Sak att göra: Spela piano eller läsa.


Sport: Simning (att titta på, särskilt herrarnas av ganska självklara skäl...).


Dryck: Vatten och kaffe.


Kläder: Myskläder såklart!


Film: finns massor att välja på... Men alla borde i alla fall se Monty Python: Quest for the Holy Grail. "Your mother was a hamster, and your father smelled of elderberries!" hahahahah....


Bil: Bilar är dåliga för miljön **låtsas för ett tag att jag faktiskt bryr mig**. Nej men jag skulle vilja ha en Kit som i Knight Rider (viktigt att den har en brittisk accent dock)


Serie: Scrubs, Sayonara Zetsubou Sensei, D.Gray-man medmera.



Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja det har jag säkert, men inte på länge.


Gråtit över en flicka? Hmm, inte på det sättet som insinueras.


Ljugit för någon? Den som säger att den inte har ljugit lär ju vara myto...


Varit i slagsmål? Nejnejnej.


Blivit arresterad? Nej.


Träffat någon från internet IRL? Tror nästan inte det, men jag har inte mött någon intressant på internet....


Antal…

Gånger du varit kär? femtio? sjuttiofem?.


Gånger ditt hjärta brustit? Ja en eller två gånger kanske.


Hjärtan brustet på grund av dig? I så fall vet jag inte om det.


Tjejer du kysst? 8-15 (jag har dåligt minne, okej?)


Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? fyra som jag pratar mer eller mindre regelbundet med


Gånger ditt namn varit med i tidningen? Oj, ingen aning... Säkert aldrig... :(


Senaste…

Boken du läste? Brott och Straff


Personen du fick e-mail av? Facebook (haha ja facebook räknas fan som en person).


Personen du fick brev av? Matilda!


Personen du fick sms av? Emma tror jag.


Gången hela din familj åt middag tillsammans? Länge sedan, kanske en-två månader...


Saken du köpte? Tonic Water på ICA.


Vad har du gjort idag? Handlat, bloggat, fikat, läst.


Brukar du svära mycket? OH JA. Men jag försöker sluta


När stiger du upp på morgonen? Mellan nio och halv elva.


Vad har du på dig? Mjukisbyxor, Hello Kitty-strumpor, Gran Canaria-Tshirt (underkläder).


Vad ska du göra ikväll? Det blir nog mysa i soffan.


Vad är du allergisk mot? Särstavning.


Var har du ont? Ingenstans!


Använder du hårspray? Ibland.


Kan du stå på händer? Nope, kan komma på många viktigare saker att kunna.


Håkan Hellström eller The Ark? The Ark, Håkan Hellström är ju hemsk.


Salt eller socker? Ingetdera...


Gillar du ketchup? Jovars


Är du glad nu? Ja det tror jag nog


Var du glad igår? Haha ja


Vad dansar du till? Aaaah, jag dansar till allt


Stockholm är… ? En stad


Göteborg är… ? Se ovan


Kan du sjunga? Som Mark Levengood sade en gång på ett band om småfåglar: "alla kan sjunga, bara man slipper höra på eländet"


Spaghetti eller makaroner? Makaroner tror jag...


Land du vill besöka? Japan, Kina, Kenya, Frankrike (varit där en gång men det var så länge sedan...), Spanska fastlandet, USA, Ryssland, Sydkorea, Mexiko, Argentina, Iran, Egypten, Sydafrika, Irak, Saudiarabien