onsdag 8 december 2010

Avsnitt 26: Det är så hälsosamt och stärkande i FJÄLLEN!

Idag har jag varit konstant utomhus i princip tre och en halv timme (om man räknar in kaffepaus (-erna) blev det i och för sig "bara" två och en halv timme effektiv utomhusvistelse men vem bryr sig om detaljer?) och haft gympalektion med barnen. Efter lite tumultartad pulkaåkning och kulllekar så fick jag sluta tidigt, redan halv tolv^^. Mycket uppskattat kan jag tala om. Morgondagen blir nästan lika bra, jag slutar lika tidigt fast jag öppnar halv sju. Menmen, det är ganska mysigt på morgonen och ganska lugn stämning.

Jag måste säga att jag varit rätt produktiv på eftermiddagen också, jag har gjort julgodis och tvättat samt bytt duk. Vardagshjälte much?

Anyway, liten uppdatering med händelsetorka, menmen.

Dagens Låt: Viva Rock av ett band som heter Orange Range (eller som vi nippofiler säger; orenji renji). Lyssna på den och försök att inte le eller få ett enormt sug efter att rädda världen.

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=XGCJXZvGj_A

fredag 19 november 2010

Avsnitt 25: kite, kiite to kitte.

Idag är det fredag, och istället för att vara på jobbet och gå förklara för minst tre pers att nej, vi ska inte rita hela dagen, så sitter jag hemma och är lite snuvig. vilket är ett gott tecken eftersom jag haft väldigt väldigt ont i halsen och öronen innan och det äntligen har släppt. Jag får knarka esberitox så att jag blir helt frisk till imorgon dock, jag ska ju träffa Emmapemma! Först ska vi bowla och käka, sedan ifall allt går enligt plan ska vi ut, jag är så sugen på att kolla in Vampire Lounge, de har superfina drinkar.

Idag ska jag nog städa lite också, bara för att vara duktig.

Förra helgen var jag och klippte mig, och ja, jag har faktiskt plattat håret bara för att fotot ska bli bra:


Ja sedan så ser man ju så himla blek ut så man blir inte klok.

Förra veckan gjorde jag ju en mycket omtalad höstgrupp som blev så här:



Jag är rätt nöjd om jag får säga det själv, särskilt med att jag köpt växterna för tio spänn styck ;)

Nej nu hade jag inte så mycket mer att säga idag, har dessutom lite annat att göra (because I'm soooo busy all the time) så jag hoppar till dagens!

Dagens Låt: Gorecki av ett band som heter Lamb. Jag måste erkänn att första gången jag hörde den var när de hade med några rader i Moulin Rouge, men jag blev grymt imponerad när jag hörde hela. Texten är enkel och inte överarbetad för att vara så poetiskt fulländad som möjligt, men musiken ger all känsla som behövs. Den känns så rå på något sätt, så intimt avskalad. Jag gillar att det är en fusion av moderna influenser och mer traditionella instrument och ljud.

som att ha en dator i ett vattenfall. Minus elchockerna.

I alla fall, här är som vanligt länken (vad skulle jag göra utan youtube kan man ju fråga sig):

http://www.youtube.com/watch?v=b01C-TKX9pI

lördag 6 november 2010

Avsnitt 24: "Yuki" wa sekai no ichiban warui namae, zettai.

Dundun!!!! Nu kommer det utlovade blogginlägget (efter mycket påtryckningar från fansen;))

Jag måste börja med att säga att Gud (även vi icke-religiösa skriver Gud med stort g)vad skönt att det bara är lördag, men det känns som söndag. man tänker liksom... "åhhh det är lite söndagsmysigt", sen "nej men det är ju bara lördag! Yes!!!". Perfekt.

Igår var jag ute på äventyr (eller ja, inte Indiana Jones-äventyr) men jag var uppe i Stockholm och kollade på bio med Sofie, Jessica och Kristoffer från japanskan, superkul^^
Vi såg Avatar- the Last Airbender, som var bra. Typ.




Skådespelarna var inte så jäkla mycket att hänga i julgranen (utom ett par insatser som faktiskt stod ut från mängden och var väldigt intressanta), tjejen som var huvudkaraktären var helt överflödig och hade ingen som helst funktion i filmen utom att leka captain obvious. Skitbra ifall alla som ser filmen har ett IQ på 78.
Sedan så var det rätt så förutsägbart. Rättelse- väldigt förutsägtbart.
Trots det så var den ganska sevärd, och jag tror nästan att jag vill se fortsättningen (för nej den var minsann inte slut, det kommer minst en del till...).
När man ser fantasy/ sci-fi filmer så måste man få en viss känsla i maggropen, som jag tycker att man trots allt fick lite av.
Fast det är ju fortfarande ingen Sagan om Ringen... (hahaha)

Idag ska jag fortsätta titta på lite jobb till våren/sommaren. Om någon har ett tips på ett kontorsjobb där man kan jobba lite och få mycket betalt så ring nu!
Nej men trots att jag klagar hela tiden så är jag glad att jag faktiskt har ett jobb. Den största nackdelen är ju osäkerheten med vad man ska göra, eftersom man blir inringd efterhand. Söndagseftermiddagarna blir rätt ångestfyllda. Men det är ett bra jobb, man får göra mycket roliga saker och jag har bara stött på trevliga arbetskamrater. Nu börjar man ju komma in lite i det hela och man börjar få mer kontakt med folk. Även om man inte blir rik på det så kan man både göra av med lite pengar och spara lite. Man kanske kan lägga pengarna på aktier?

Jag gjorde förresten en smörgåstårta häromveckan som jag måste lägga upp en bild på för att den blev så fin:



Nej nu är det dags för Dagens!

Dagens Låt: Idag så har jag valt en låt som heter Marionette, den framförs av ROLLY och Zetsubou Shoujotachi (ungefär "girls of despair") och är slut-temasång (hur översätter man egentligen "ending theme" till svenska på ett bra sätt?) till Zoku Sayonara Zetsubou Sensei. Man blir så glad av melodin och så är serien jättebra ockå. Definitivt sevärd om man gillar sjuk humor.

länk:

http://www.youtube.com/watch?v=llEOqWbXi6s

onsdag 29 september 2010

Avsnitt 23: Kyou wa harete, tanoshikatta

Yoooooo! "Idag var solig och rolig". Haha dagens titel lät bättre på svenska än på japps, vad roligt^^. Jag funderar på om jag ska starta en japanska-blogg btw, för at hålla uppe språket nu när jag inte pluggar det längre. Jag kan kombinera det med lite chattkompisar kanske?

I alla fall, idag har det faktiskt varit soligt och roligt. Jag har jobbat från halv åtta, och jag höll på att dö nör jag skulle gå upp halv sju. Jag har sedan haft en rätt bra arbetsdag, som gick ungefär så här:

1: sitta och passa skötsamma barn i femton minuter.
2: spela mattespel (dvs övervaka spelarna) med hyfsat skötsamma barn
3: dricka kaffe
4: spela mer mattespel med oroväckande skötsamma barn
5: äta mat
6: dricka mer kaffe
7: gå promenad och leka ute i fantaskiskt väder samt sitta och sola på en bänk en halvtimme
8: hänga på fritids ett tag

Sedan så hjälpte det ju till att jag fick beröm av de andra i personalen också, det var verkligen kul att höra att man är uppskattad:D
Särskilt på fritids, för man känner sig lite överflödig när barnen mest sköter sig själva ändå, man prickar av en del när de går liksom.

Sedan så har jag suttit och kollat lite på Bleach. En helt okej serie, om än lite långrandig när en scen utspelar sig i tre avsnitt liksom. Men jag blev positivt överraskad, eftersom jag varit jäkligt skeptisk innan.

Vad mer... jo! I helgen ska jag på cirkus! Jag ska till Nannananna och kolla på anime och gå på Cirkus Cirkör i Ytterjärna, fett skoj! Jag har faktiskt velat se dem förut också, så jag ser verkligen fram emot det.

Ajja (fulaste ordet i skrift btw) nu ser jag fram emot att få sovmorgon (jag börjar först 13.15 imorgon!!!) Och tänkte gå över till dagens! I brist på energi, så skippar vi ordet (som så ofta).

Gunilla, hit it.

Dagens Låt: "Movin!!" av Takacha

Kortversionen med översättning:

http://www.animelyrics.com/anime/bleach/bleachmovin.htm

Bara för att man blir så himla glad av melodin

måndag 13 september 2010

Avsnitt 22: Moshi okanemochi na hito ni nattara...

Om jag hade pengar...

Skulle jag leka med radiostyrda helikoptrar på jobbet (som han på reklamen!)

Skulle jag muta regeringen så att lagarna ändrades och man lättare kunde bygga vindkraftverk.

Skulle jag köpa dir En Grey och få dem att spela Clever Sleazoid varje morgon, istället för väckningssignalen på mobilen.

Skulle jag resa jorden runt och bo på lyxhotell vart jag än var.

Skulle jag sitta varje dag (efter klockan tolv) och dricka dyrt vin.

Skulle jag köpa ett hus i varje land och ha som sommarstuga.

*************

Grejen är att jag får nog försöka jobba på jobbet. Men jag kan fortfarande skrämma folk i parker genom att flyga uåå med min radiostyrda helikopter när de minst anar det (på min fritid).

Jag kan nog inte muta regeringen, men den dagen jag får en elräkning kan jag ju se till att åtminstone jag köper el från vindkraft.

Diru blir nog aldrig till salu, men jag kan ju spara ihop till en riktigt bra stereo, och lära mig spela Clever Sleazoid på gitarr kanske?

Jag får nog back-packa jorden^^. Plus att man vill ju se ett riktigt land och en riktig kultur, inte något himla Liston (som iofs inte är sååå lyxigt, men ni fattar poängen).

Eftersom vi redan fastställt att jag måste jobba på riktigt, så kan jag nog inte sitta mellan 12 och 22 och dricka vin varje dag. Men på lördagkvällarna är det ju ingen som hindrar en!

Och Jag får nog vara glad om jag lyckas skrapa ihop en sommarstuga i Flen. Men vad gör det, när jag kan back-packa med mitt tält!?

Sug på det ni.

Dagen till ära så har jag valt en låt som heter "My Pace", som är så himla skön att bara dansa i köket till:D

Länk: http://www.youtube.com/watch?v=PYNRInGn0gI

fredag 3 september 2010

Avsnitt 21: Get your hands off my puzzle you limey fruit cake

Okej, idag kan jag säga att det var första dagen på länge jag varit riktigt tacksam över att vara ledig. Jag har jobbat tre dagar, och jag är utbränd... jag hoppas nästan att de inte ringer på måndag och tisdag så jag kan slappa ett tag till, men senast på onsdag så bär det av igen till jobbet! Jag kan i och för sig erkänna att det känns jättebra att ha ett jobb, och att man får hyfsat betalt för det (man har ju haft det värre liksom) och jag ser fram emot att få vikariera på högstadiet, det ska bli så himla intressant. Nästa vecka blir det 4:or och 5:or däremot, och de är ju rätt mycket att hålla reda på, haha. Men de är jätteroliga att prata med.

Just nu sitter jag och väntar på att någon ska översätta det senaste avsnittet av Kuroshitsuji II så att jag kan sätta tänderna i det, men det ser mörkt ut än så länge. Senast imorgon borde det finnas dock^^
I min väntan har jag börjat kolla på "Yu-Gi-Oh the Abridged Series" en voice-over parodi på den klassiska yugioh (jag orkade inte med att skriva bindestrecken. En hel paragraf om att jag inte orkade gick bra däremot). Den är faktiskt ganska rolig, även om jag int sett yugioh (inga bindestreck igen) sedan jag var typ.. elva? När gick den i Sverige första gången?
Anyway så upptäckte jag mitt i alltihop en supermegahemsk grej, som för alla som inte är galna fans kommer tycka är helt onödigt, men: Sakurai Takahiro ska göra rösten åt Edward i Twilight i den japanska dubbningen. Alla som liksom jag tycker att detta är ett helgerån och som tänkt att Twilight i bästa fall skulle ha förbjudits i hela världen vid det här laget kan ju begå gemensamt seppuku med mig.

Varför måste det vara så här? Ska Yu-chan gå från awesome samurai till någon himla nekrofilifilm??? Glittriga fejkvampyrer? Jag förväntar mig inte att alla ska förstå detta, men jag sörjer.

På den positiva sidan så är det fint väder och jag tänker gå ut på en promenad nu.

Gunilla, hit it.

Dagens Låt: Acid Black Cherry har gjort 20+∞Century Boys, skitbra, och
och jag rekommenderar att man kollar på videon till. Det förhöjer ännu mer, och passa på att kolla på några till med samma band. Den till Spell Magic är ju sjukt kul.

http://www.youtube.com/watch?v=C_ejpsS1vUY (länk till låten som vanligt)

Jyaa, mata kondo ne.

tisdag 31 augusti 2010

Avsnitt 20: kodomo wa... jyaa doushitara ii desu ka?

Jösses!
Jag har haft min första dag som vikarierande lärare idag. Mitt första uppdrag blev Turinge och årskurs fem i SO, svenska och imorgon lägger vi till lite engelska (jag fick tisdag till torsdag, luckylucky^^ massa pengar).
Det gick väl.. typ bra.
Inga stor incidenter direkt, men jag stod lamslagen där ett tag, och efter första lektionen var jag jätteglad att jag hade planeringstid så att jag kunde andas lite. Men jag tycker att även om en del av kidsen var lite kaxiga, inte kunde vara tysta mer än tre sekunder och vissa "inte pallade" att göra uppgifterna så var de rätt snälla. Jag menar, det var rätt stökigt ibland, men det tror jag blir bättre imorgon när jag fått lite mer känsla för hur man ska göra och så.

Annars är det rätt lugnt, inte så mycket som händer. I helgen kommer systeryster hit(kanske hela kompaniet, vem vet? The more the merrier^^) och så ska vi kolla på Edward Scissorhands, grilla lite och ha det skoj. Vem vet, lite bag in box kanske inmundigas också, fastän det kan bli lite farligt... mmm vad jag blev sugen på cosmopolitan...

Anyway, DAGENS! Jag vet inte om jag hade med det sist, eller så blev det bara halva...

Hajimemashou!

Ord: Ordspråk, bara för att jag har fått säkert tio frågor på det idag; vi läste en text med ett ordspråk som hag aldrig hört, plus att jag inte visste hur man skulle förklara vad ordspråk i sig är... det är en sådan där grej man vet precis vad det är, men man kan inte förklara det.
"Avsikten med ordspråk är att på ett enkelt sätt förmedla ett budskap, en värdering eller visdom som de flesta människor i världen kan ställa sig bakom, oberoende av kulturella skillnader och används ofta för att ge en extra tyngd i en argumentation." //Wikipedia hell yeah

Låt: Boku wa shitteru, framförd av Miyavi. Det har varit mycket Miyavi på sistone va?
Mne jag tycker den är så gullig, den handlar om en barista (typ) som tycker om en tjej som brukar komma och köpa kaffe, men han vet att hon redan har en pojkvän. Sedan så verkar det som att de gör slut, och hon kommer inte och köper kaffe längre, men han finns där och väntar om hon vill ha en "kopp bittert kaffe".

http://www.youtube.com/watch?v=DBS-F2lwgKE

fredag 27 augusti 2010

Avsnitt 19: Always look on the briiight, side of life!

Yatta! Yattaaaa!!!

Jag har nu klarat av Eikos tenta och därmed klarat av 22.5 poäng japps! Så nu har jag mina 60 hp sammanlagt, jätteskönt.

Utöver det så är jag nu färdiganmäld till vikarieförmedlingen, och från och med måndag kan de ringa och ge mig jobb. Vi vet ju vad jobb betyder, jo pengar! Pengar!!!

Pengar betyder att jag kan handla min megahajpade kursbok om dinosaurier, det betyder att jag kan köpa nya skor (jag ska ha ett par converse, ett par pumps och ett par sneakers) och lite nya byxor... och lite fler mangaböcker! Ljuva pengar...

Jag kan utöver detta tillägga att det idag utkommit ett nytt avsnitt av Kuroshitsuji (yaay!!!!!) som jag skall se på med stor andakt.
Det gör att jag inte har tid med detta nonsene längre, utan vi tar dagens lite snabbt bara, och idag får ni bara en låt (jag har inte hört några bra ord än så...)

Okej, here it goes: Sekai wa kimi wo aishiteru av Miyavi.
Titeln betyder "världen älskar dig", jag orkar inte översätta hela texten, men kontentan är att man ska vara snäll mot sina medmänniskor och att alla är omtyckta. Så gulligt så man kräks lite, men jag kan av någon anledning inte sluta lyssna på den.

http://www.youtube.com/watch?v=vFj0BPPnhpw

måndag 23 augusti 2010

Avsnitt 18: Wakame.. suki suki... wakame

Alltså, jag har bara en sak att säga: alla måste kolla på Kuroshitsuji. ALLA. Det spelar ingen roll om du inte gillar anime, för den är så himla BRA! Jag döööööööööör av skratt! Den är som gjord för mig: skum humor och en massa ångest och groteskt dödande. Perfa.

Det var dagens lovord det.

Nu dagens låt (vi har lite annan programordning för att skapa variation):
Lacrimosa av Kalafina. Det är tre kvinnor med väldigt bra röster och fina kläder som sjunger en oerhört vacker låt måste jag säga^^. Den är ending theme (nej jag orkar faktiskt inte tänka efter vad det heter på svenska) till Kuroshitsuji, min för tillfället favoritanime. Den är såklart inte lika bra som D.Gray-man, men -man är ju min lilla älskling, det var den första anime kollade på bortsett från Sailor Moon när jag var liten, samt lite andra som man inte visste att dte var anime riktigt. Typ.. som Pokemon, första säsongen innan man insåg att den kommer köras i 30 år och alltid handla om samma sak. Tänk, vi som var små när den började sändas är ju vuxna och pensionärer snart. Den serien lär ju för fasen överleva oss.


Jag har btw kollat igenom Sailor Moon för ett par år sedan när jag hade en nostalgitripp, och det är sjukt intressant att se hur de ändrar handling/karaktärer/repliker för att passa "family values and standards, STANDARDS!" Som Stephen Fry och Hugh Laurie skulle säga (har man sett deras sketch "Censorship" så förstår man precis vad jag pratar om). Till exempel så är Zoisite inte alls en brud, men i den version jag såg när jag var liten så ändrade man det eftersom det impliceras att han har ett förhållande med en av de andra manliga karaktärerna. Det är en sådan där grej som bara stör en så otroligt.
Samt har man sett Kaleido Star i både svensk och japansk tappning så vet man att allt Fool säger har ändrats. Här kan jag i viss mån förstå, eftersom det mesta han säger är olämpligt för vem som helst. Men det handlar om principer här!
Jag har för länge sedan slutat kolla på dubbat för man blir ju bara suicidal.

Sedan så kan det ju i och för sig bero på en sådan sak att i Europa tittar bara barn på tecknat (utom alla vi coola "animation-maniacs" (citat av en väldigt cool japan som om man lägger till ett extra kanji i hans namn heter "eutanasi". Oslagbart )) och i Japan så tittar även vuxna, därav en stor skillnad i dialog och handling. Men kom igen, importera serier som är riktade till barn då, istället för att mosa sönder!!! Menmen, det är ju bara att skita i att kolla, ne? Nu ska jag sluta klaga.

Vi tar dagens ord istället: Det här är enligt mig ett av de bästa orden jag haft hittills: chikan. Det är japanska (no shit) och syftar på en frotteurist, men här kommer det bästa: hur man skriver det. 痴漢. Det där sa ju mycket. Chikan är sammansatt av två tecken:痴 (chi) och 漢 (kan). Det första betyder något i stil med idiot eller imbecill, inget konstigt där. Det roliga är att det andra tecknet betyder enligt vad jag kan utläsa kinesik, det kan också läsas som Han, det vill säga den största folkgruppen i Kina.

Detta kan vara en ren slump.

...


...


...

Eller?

Jag känner av en viss japps-humor i stil med "nej nu ska vi driva med de där kaxmopparna i väst".
Om någon vet hur detta ord uppkommit får man gärna berätta för mig för jag har aldrig varit så förbryllad tror jag. Seriöst, "puckad kines". Jag vet inte om jag ska garva eller tycka det är lite hemskt. Bara för att jag undrat så länge är det säkert bara en olycklig slump där ett uttal fått tecknen tilldelat bara för att de har den läsningen och inte för deras betydelse.

Men förstår ni nu varför jag tycker att japanska är så häftigt? Man kan liksom inte trolla med ord på det sättet här. Nåja, vi har i alla fall rim. Visste ni att man typ inte kan rimma på japanska? Eller, man kan ju såklart, men det blir ganska fånigt.


Jaja, det var allt för idag, jag måste sova snart. Förresten: titeln betyder "sjögräs, tycker om tycker om, sjögräs". Jag tänker inte förklara, men en ledtråd är: kolla på... du vet vad.

måndag 16 augusti 2010

Avsnitt 17: All hail to thee, straight white man

Dundun, jestanes vad jag uppdaterar hela tiden. Men jag har ett supernajs skäl, vilket ni snart får se... men först lite allmänt, jag pluggar till Eiko-tentan (håll tummarna!), ska imorgon gå till Lillhaga och skaffa en referens så att jag kan söka till vikariepoolen (ni vet, sociopatiska tonåringar and all that jazz) och sedan så slappar jag mycket. Jättemycket, jag börjar nästan känna lite meningslöshet över det. Menmen, i alla fall, idag så tänkte jag dra mitt strå till stacken och få lite karmapoäng genom att lägga upp en liten lista jag snubblade över för ett tag sedan^^

Så! Bara för att det nyligen varit en pridefestival i Stockholm som jag tyvärr missade... (Men jag såg den i London i början på juli, ashajpat (ashajpat verkar mer som ett riktigt ord muntligt än i skrift)) så presentarar jag detta:

10 Reasons Why Gay Marriage is Wrong

01) Being gay is not natural. Real Americans always reject unnatural things like eyeglasses, polyester, and air conditioning.

02) Gay marriage will encourage people to be gay, in the same way that hanging around tall people will make you tall.

03) Legalizing gay marriage will open the door to all kinds of crazy behavior. People may even wish to marry their pets because a dog has legal standing and can sign a marriage contract.

04) Straight marriage has been around a long time and hasn't changed at all; women are still property, blacks still can't marry whites, and divorce is still illegal.

05) Straight marriage will be less meaningful if gay marriage were allowed; the sanctity of Britany Spears' 55-hour just-for-fun marriage would be destroyed.

06) Straight marriages are valid because they produce children. Gay couples, infertile couples, and old people shouldn't be allowed to marry because our orphanages aren't full yet, and the world needs more children.

07) Obviously gay parents will raise gay children, since straight parents only raise straight children.

08) Gay marriage is not supported by religion. In a theocracy like ours, the values of one religion are imposed on the entire country. That's why we have only one religion in America.

09) Children can never succeed without a male and a female role model at home. That's why we as a society expressly forbid single parents to raise children.

10) Gay marriage will change the foundation of society; we could never adapt to new social norms. Just like we haven't adapted to cars, the service-sector economy, or longer life spans.

If you think love has no boundries, copy and paste to you're profile~



Så alla ni homofober kan ju gå och gräva ner er i det som finns kvar av Hitler-bunkern eller något.

Och helt apropå ingenting: Dagens


LÅT:

Miyavi: JPN Pride. Skitrolig tycker jag, och troligtvis de som gillar sarkastiska (eller äääär den det...? You never know) grejer, plus att jag älskar uppräkningen i början på typiska japanska grejer.

http://www.youtube.com/watch?v=8JoYCQkfenw

Översättning (med lite tillagd text konstigt nog):
http://www.jpopasia.com/lyrics/14432/miyavi/jpn-pride.html

ORD: ESP. Detta är en förkortning för extrasensorisk perception, det vill säga "den påstådda förmågan att skaffa sig information med paranormala metoder oberoende av några kända fysikaliska sinnen, eller slutledning från tidigare erfarenheter" (wikipedia såklart). Jag har bara en sak att tillägga. MAMMOR, LÄRARE OCH JULTOMTEN.



Owari.

söndag 15 augusti 2010

Avnsitt 16: Me, myself, Maja, Gunilla and III

Brukar du komma i tid: nej, trots att pappa säger att det är mycke, mycket respektlöst
Vad hade du i din mun senast: Kaffe
När mår du bra: När jag lyssnar på rolig musik eller pratar med en rolig person
När blev du fotad senast: Hmm... det var nog när vi firade Klas
Hur känner du dig nu: Trött, uttråkad och lite... filmsugen
Kan du laga mat: Hell yeah
Vad pluggar du: Just nu ingenting
Vad tycker du om fötter: De är fina på håll
Är du smart: Ja! Vilket pucko skulle svara nej liksom?
Vad har du på dig: Sarong (det är ju så himla varmt)
Är du aktiv i skolan: Nej tyvärr, jag är en riktig latmask
Vad saknar du: Pengar, vilket skulle kunna ge mig allt jag saknar materiellt sett. Sedan så vill jag ha lite sol idag också^^
När och varför grät du senast: Sist jag grät riktigt mycket var när min favoritkaraktär från D.Gray-man dog (Jag kan dock meddela att han kom tillbaka sedan, så ingen panik)strong>
Var det pinsamt att svara på det: Haha,litestrong>
Hade du en bra kväll igår: Ja det får man väl säga, käkade lite gott (som jag lagat) drack lite vin och tog det lugnt
Din favoritdryck på morgonen: Kaffe
Vad ska du göra i sommar: Nästa sommar ska jag... planera inför höstenXD
Är du nöjd med ditt liv: Det beror på hur man menar, man är ju rätt glad över det men man vill ju alltid förändra det.
Vad vill du jobba som: Filosof, museiguide, lyxhustru (ja det är ett yrke), folklorist, temareseanordnare, professor, rockstjärna, torped (min eviga barndomsdröm)
Har du tråkigt just nu: Ja lite, men det får vi göra något åt!
Vad gör livet värt att leva: Bekräftelse, skulle Maslow säga
Är du musikalisk: Nej egentligen inte, men jag roas oerhört av musik
Vad lyssnar du på för musik: Jag har slutat lyssna på bara en musikstil längre, så det var en svår fråga... mest j-rock-/metal men också raï, persisk klassisk musik, industrial, new wave, j-pop,
Kategoriserar du dig själv i någon stil: Haha nej... men jag har nog gått igenom alla stilar som finns.
Är du bortskämd: Nej... fast jag är yngsta barnet så jag uppför mig nog som det också.
Är du trött: Jämt!
Vad gör du imorgon: Vet inte... pluggar troligtvis och kollar på lite Disney på japanska.
Din första Operation: Dissekering av strömming i fyran
Första piercingen: Öronen
Första bästa vän: Oj det var ju länge sedan... Elin tror jag, eller vi hängde mycket i sexårs i alla fall^^
Första priset: Kommer inte ihåg, men jag har aldrig sysslat med någon form av tävlingar så...
Första sporten du började på: HAHAHAHAHAHAHA
Första husdjuret: Jag fick aldrig något husdjur **pik mamma, PIK**

Favoriter:
Filmer : Interview With the Vampire, Sagan om Ringenx3, Monty Python ett flertal, the Whole Nine Yards, Grosse Pointe Blank
Tvprogram: Numer går det ju inget bra på TV utom Stargate...
Musik: Gick vi inte igenom detta nyss? Fast nu kan man ju vara lite mer specifik och säga Dir En Grey. Kaoru is so dreamy...
Drink: cosmopolitan, min supergoda icke ännu namngivna drink med äppeljuice, vodka och citron
Kroppsdel (på kille): Rygg/axlar
Sport: Iaido (japanska kampsport som går ut på att dra, hugga och sheath (hur fasen däger man på svenska???) en katana)
Plagg: Mjukisbyxor för att det är skönt, kjol för att det är snyggt
Skola: Samhällsvetenskap, Historia, Filosofi
Bok: vampyr-sviten av Anne Rice, Fågeln som vrider upp världen (Murakami haruki)
Just nu: Ska man svara på den här raden också, eller är det en syftning till nöstfäljande frågor?
Äter du: Just nu ingenting, har nyss ätit äggröra
Dricker du: Kaffe:D
Ska du: Titta på film... är lite sugen på Once upon a time in Mexico
Lyssnar på: http://www.youtube.com/watch?v=4aztSjRRndk&p=6D3CBA1B4CED3B17&index=7&playnext=11
Väntar du på: Tomten...
Tittar du på: datorskärmen duh
Läppar eller ögon: Ögon. Definitivt. Kaoru-kun...
Kramar eller kyssar: Kramar!!!<3
Kortare eller längre: Återigen så fattar jag inte frågan. Jag gillar långt hår dock:)
Snygg mage eller snygga armar: Armar (antar att frågan är angående attraktion)
Busig eller lydig: Wow där fick jag världens association... hahahaha

tisdag 10 augusti 2010

Avsnitt 15: Summer nights

Efter mycket om och men: ännu ett inlägg. Jag har inte dött. Jag har bara varit så otroligt upptagen. Haha, eller inte. Men jag har gjort en hel del sedan sist!

Först så hängde jag med Linda i London/York, hur kul som helst, även om man smälte bort i värmen^^. Vi hade lite sightseeing och jag blev kär i York, det är en otroligt fin stad. Sedan så blev jag såld på Starbucks mocha-frappucchino också, den är beroendeframkallande. Livsfarlig till och med.

Sedan så bar det av hemåt igen, då gjorde jag väl inte så mycket, fast jag fyllde nyligen 20 i och för sig! Jag har till och med hunnit hänga lite på systemet;)

Jag jobbade ett par veckor (knappt) innan jag gick in i väggen. Vilket fiasko. Men det får bli samtalsämnet en annan gång.

Sedan så bar det av till London igen, med Nanna denna gång och vi såg Diru! Helt OBESKRIVLIGT BRA! Jag har ju sett dem i Stockholm förut, men de var bättre den här gången, plus att Club Koko var jättefint. Man fick en känsla av att vara på en teater, med flera våningar, balkonger och Moulin Rouge-inredningen.

Dessutom håller jag på och söker jobb, ska bland annat anmäla mig till vikarieförmedlingen här i byn, sedan så ska man väl söka lite av varje också! Det vore rätt intressant att jobba på min gamla högstadieskola, om man ser det som en social studie och inte som att man kommer bli jagad av blodtörstiga sociopater (aka tonåringar).

I dag så fyller ju min svåger år också, grattis Farbror Klas!!! Vi var på Grand Hotel i lördags och åt smörgåsbord för att fira honom, mycket trevligt! Satte standarden för hur man ska fira liksom;)

Just nu i detta tillfälle håller jag på och kollar på en Engrish-hemsida (somliga är bekanta med detta, för er andra så får jag väl förklara...). Det är alltså att driva med ett flertalet asiatiska folkgrupper och deras stundom bristande kunskaper i det engelska språket.

Snorkul. Seriöst, kolla bara på det här liksom!




(Bilden är courtesy of www.engrish.com)

Det är så roligt att håna andra...






Vi måste ju vara lite musikaliska också, men Gunilla är sjuk idag så jag får ta "Dagens" helt själv!

Så... TAGNING!

Låt: Tab Wana Maly (och jag har ingen aning om det är rätt stavning) är en låt sjungen av många, egyptisk från början tror jag, men den här versionen är av den Libanesiska sångerskan Nourhanne

http://www.youtube.com/watch?v=0xgi5eLKWVA&feature=PlayList&p=6D3CBA1B4CED3B17&index=25

Personligen tycker jag att videon är helt konstig och att hon har alldeles för mycket smink för att inte se läskig ut, men om man bara lyssnar och blundar... så blir man helt salig och glad:)

Här är en översättning jag hittat till sista versen, och jag tar inget som helst ansvar för om den är korrekt eller inte:

Now sing you all, and repeat with me -

our love is still fresh on this,

its first anniversary.

So, sorrows, keep your wounds at bay.

Take another route,

you have noplace here.

Because I am with you have I forgotten

the hard days I lived in the past.

Do you think I fear for blame?

Blame me!

Why should I care?


Man känner för att gå ut och dansa i regnet nästan.

Sedan så kommer vi till dagens ord: Misogyni.

Hat eller starkt förakt mot kvinnor.

Nu väntar ni er säkert en djup och feministisk utläggning, men nej! Jag har bara råkat höra detta ord ett flertalet gånger de senaste veckorna i flera sammanhang helt orelaterade från varandra. Däremot så kan man ju tycka att det i jämförelse med många andra är ett viktigt ord att kunna, eller hur? Know thine enemy...

fredag 18 juni 2010

Avsnitt 14: to love someone in a forthnight is SO normal

Jag skulle kunna säga att "ja, jag har inte gjort några inlägg för att jag varit så upptagen" men de senaste dagarna har det ju inte varit riktigt sant. Jag har varit så otroligt oupptagen att det är lite pinsamt nästan, men samtidigt så är det väldigt skönt. Jag menar, efter tentan och ångesten inför omtentan (som jag förresten inte fått svar från än, men det kändes bra i alla fall) så känns det rätt skönt att bara sitta några dagar och inte ha några krav på sig. Men snart hinner väl verkligheten ikapp: jobbsökande, förberedande inför hösten (herregud, det är ju för fan fortfarande juni och man börjar redan med panikattackerna) och hela köret.
Jag är faktiskt lite sugen på att fortsätta med japanskan (bara för att jag i princip bestämt mig för att sluta haha) men vi får se. Det känns nu i efterhand, när man låtit allt smälta in, som om det skulle vara rätt kul. Men som sagt, vi får se. Jag är ju så sugen på att läsa konsthistoria också, det känns mer som något jag skulle kunna fördjupa mina studier i, japanska är mer som en hobby. Det vore ju rätt skoj att åka till Japan först också, för att se ifall det verkar bra där inna man fortsätter^^

Men jag är faktiskt på rätt bra humör största delen av tiden, jag ska ju på semester om mindre än två veckor! Det ska bli jättekul och se London och York, och att se Linda, så jag är superglad. Dessutom så är jag ju riktigt pepp på Diru i höst (också London) med Nanna!

Jag måste ju recensera filmen från förgående inlägg också, jag hade nästan glömt bort vad det var för film för att dte gått så lång tid. Den var i alla fall bra, lite jobbig under vissa delar dock. Men man får tänka sig 1984 möter trafficking, ungefär. Inte lika ingående som 1984, eller komplicerad, men den väckte tankar. Jag tror bestämt inte jag nämde vad den hette, och i annat fall så blir det väl en påminnelse: Matrubhoomi: A Nation Without Women
Jag kan verkligen rekommendera den, man får en intressant syn på hur kvinnor behandlas både bokstavligt och bildligt.

Jag såg en rätt intressant sak idag på facebook också (jag vet fortfarande inte riktigt ifall facebook är det bästa eller värsta som hänt mänskligheten), nämligen en grupp som var emot idén att införa sharialagar i Sverige. Jo men visst, tänkte jag, jag tycker inte heller att vi ska ha sharialagar i Sverige. Sedan gick jag in på gruppens sida bara för att kolla lite vad det var, och slogs av hur jäkla oseriösa människor det finns. Jag kan acceptera att folk har vissa åsikter, men att rent ut skriva "Varför har just muslimer så svårt att ta seden dit man kommer??" känns lite som om det kommer från 1800-talet. Visst, det är en facebook-grupp (vilket i min mening ger det 50 minuspoäng i faktisk trovärdighet) men man kan ju försöka skapa en människorättsgrupp som inte står för diskriminering. Jag tittade sedan på en del inlägg, och det är ju faktiskt skrämmande. Jag tycker att man ska kunna bo i Sverige och vara stolt över både ett mångkulturellt samhälle där folk inte smyghatar, segregerar eller känner sig hotad och ett samhälle med en stark egen kultur som har en lång historia. Men det kanske är för mycket att begära. Jag tycker som sagt inte heller att vi ska ha sharialagar i Sverige:
för det första, ett system med olika lagar för olika människor ger människor olika förutsättningar att kunna skapa sig ett liv i samhället och jag tror det föder bara mer problem än vad det skulle lösa. Och det är lite principen "får en får alla" och till slut kommer alla religiösa/politiska grupper att ha egna lagar, och allt kommer bli ett enda kaos.
För det andra så är Sverige ett sekulariserat land, vi har inte religiösa lagar (eller jo indirekt, eftersom det i mångt och mycket grundar sig på vad man kallar "kristna värderingar" som grundar sig på att vi i över ett millennium haft Kristendom som ledande religion i Sverige. Samtidigt kan man prata om att det mest grundläggande skulle vara några slags universallagar, till exempel att man inte bör döda etc. men det hör inte hit) så därför bör vi inte införa sharialagar.
För det tredje tänker jag lägga in en helt personlig åsikt som man kan stå för eller inte: nämligen att jag inte tror på att sharialagarna hör hemma i ett modernt jämställt samhälle. Liksom om vi skulle skapa lagar baserade i stor del på Bibeln, Talmud, eller någon annan religion skriven för mer än tusen år sedan, så fyller det inte någon direkt funktion idag. Så om vi kunde sluta lägga all vår frustration på att hata en folkgrupp (vilken som helst) och istället lära oss om ett ämne innan vi skapar en åsikt på fel grunder så skulle vi må lite bättre. Eller nej, det kanske var helt befängt. Jag menar, det är ju inte som att jorden är rund, eller något sådant där helt galet.

Nu blev jag helt uppjagad av att skriva det där, men jag blir så himla mörkrädd ibland. Kan folk sluta dra in sin egen rädsla och frustration i en sådan här viktig fråga, så att det kan komma fram seriösa och välgrundade argument eller? När man dessutom motsäger sig själv med att utge gruppen som en grupp för muslimska kvinnors rättigheter och sedan består av medlemmar som verkar tycka at alla som hänger sig till Islam är helt dumma i huvudet så gräver man ju sin egen grav.

Nej nu måste jag med dagens ("Gunilla, kom hit!") ge lite kääääääärlek till alla (där höll jag på att kräkas på mitt eget sappy uttalande).

"Ehem **trumvirvel** dagens låt": Kalle Moraeus och Orsa Spelmän: Underbart
Jag tycker faktiskt att det var en bra låt (jag är egentligen inte så mycket för melodifestivalen), men jag tycker egentligen inte att den var det bästa bidraget. Dock så skulle jag ha varit nöjd med att vi skickade den, för det där är svensk folkmusik, ett av våra trevligaste kulturarv och med en gullig text (som såklart inte skulle översättas till engelska i eurovision-tävlingen).

Ett litet ljus i mörkret av allt jävla hat

lördag 8 maj 2010

Avsnitt 13: Good times, bad times; we've all had our share

Sitter här och är lite småtrött, har pluggat alldeles för mycket idag! Men den 19:e börjar tentorna, så nu är det minsann ingen tid för rast och ro. Egentligen skulle jag ha gått ut med Nanna och Jossan ikväll, men Nanna blev sjuk... lika bra, för jag hade nog somnat på vägen hem, haha.
Fick veta i torsdags att jag måste ta omtenta i augusti på konversationsmomentet (förutsatt at jag klarar den skriftliga först). Dock så känns det ganska bra, nu har jag tid i sommar att träna i lugn och ro och bli säker på att prata, för jag kan absolut förstå lärarens beslut, jag hade aldrig satt godkänt på mig. Sedan så är jag ju inte ensam, så jag kan nog hitta någon att öva med^^

Hoppas bara att första skriftliga tentan går bra, jag har tänkt satsa på ett C minst (tror att det är ca 75% eller så) bara för att kunna känna att man riktigt kan. Ett betyg är ju inte avgörande för vad man verkligen kan, men jag har väl alltid varit lite av en betygsjägare... jag har dessutom hört att omtentan är mycket svårare för att "man inte ska få längre tid på sig än andra att plugga" vilket känns lite... ja jag vet inte; jag förstår absolut tanken, men det är samtidigt lite fult att göra så. Tänk på de som straffas bara för att de var sjuka eller hade en dålig dag? Ska de lida för att vissa inte pluggade i tid?

Jag har börjat läsa en ny bok nu också, den är helt jäkla awesome! Fasen, jag har hängt med Nea ett par dagar nu, så därför säger jag awesome hela tiden. Det är hemskt. JÄTTEHEMSKT.
I alla fall, man får nog kalla boken "nygammal" för det är ju "Interview With the Vampire", och den filmen har jag ju sett tusen gånger. Men boken är jätteintressant, karaktärerna är väldigt annorlunda fårn filmen. Man får inte samma känsla av idolisering av huvudpersonen, och det hela känns mer... mänskligt? I övrigt så måste jag säga att Anne Rice är en mycket skicklig författare, och hennes beskrivningar av känslor och beteenden ur olkia perspektiv är helt fantastiska.
Så den boken kan jag rekommendera! Gärna på engelska också, för det blir liksom inte samma sak översatt...

Ikväll ska jag kolla på en indisk/frank film på TV, en skildring av ett fiktivt samhälle utan kvinnor, och följden därav. Den verkar vara rätt så jobbigt osykiskt sett att titta på, men den verkar bra också^^.
Jag får väl komma med en recension sedan!

Menmen, mamma tjatar om att jag ska fixa kaffe till oss, så vi får väl hoppa till dagens nu! Gunilla!!!! "Jaaaaa.....?"

Ord: Awesome: en färg som är riktigt neonrosa-aktig. Inte fint. (seriöst, kolla på wikipedia efter awesome så hittar du den)

Låt: Good Times, Bad Times av Led Zeppelin. Den säger rätt mycket om livet och dess upp- och nedgångar. Eller ja inte så mycket i ord, men man får känslan:)

onsdag 28 april 2010

フランス語の躁病

Dagens inlägg får gå i estetikens och fixa ideérnas tecken, som titeln antyder; mani på franska språket (vilket jag i och för sig var tvungen att dkriva på japanska för att inte verka som en dålig student...)

I förrgår var jag och Nanna -min gymnasiepolare- och kollade på den där nya filmen om Serge Gainsbourg (har man läst tidigare inlägg så vet man att jag är galet förtjust i hans verk) och den var så himla bra. Jag skiter fullständigt i att kritiker sitter och säger att den är "medelbra" i bästa fall, så som de alltid gör när det gäller biografier och episka filmer, för den var så fängslande- från första till sista sekunden. Det var särskilt effektfullt att de hade med vad man kan kalla "hjärnspöken" som riktiga fysiska personer och varelser, det gav en jättehärlig och lite drömsk stämning. Sedan så är det ju en film full av helt SJUUUUKT bra musik, och musiken är viktig, vare sig det är en actionrulle, ett drama eller en komedi.

Så nu är jag på så gott humör att jag nästan inte tänker klaga på något, eller vara överdrivet sarkastisk... fast vi får se hur det går...

En annan sak också- nu har jag blivit riktigt sugen på att lära mig franska. Vilket jag säkert aldrig kommer att ha nytta av, men det är så fruktansvärt fint!
Det kan ju vara bra om man ska åka dit på semester eller så, eftersom fransmännen inte verkar så sugna på att prata engelska... men annars får jag sitta i mitt vardagsrum och dricka lite Pinot Noir och prata franska för mig själv... suck... kanske blir lite mindre tragiskt om jag hittar några fler som vill vara med! (feel free to join, anytime!)

För övrigt så sitter jag och försöker planera ihop en liten tripp till Linda i England, skulle vara jättekul och ses^^
Dessutom är jag så sugen på att åka på semester, och London vore ju inte helt fel... jag blir lite avundsjuk på syster och svåger som ska på värsta bilsemestern till Frankrike nu ju! Fast jag hoppas och tror att de kommer att ha jättekul:)

Nu har jag nog inget mer spännande att berätta direkt, så vi hoppar till Dagens istället; "Gunilla!"

Dagens Ord: Idiosynkrasi. Kan betyda flera saker: att man till exempel är extremt motvillig. Det kan också betyda att man reagerar starkt mot ett läkemedel: man "motsätter sig det" och kroppen bryter ner det (alltså inte som en allergi). Men det är väldigt fint, och roligt att säga.

Dagens Låt: Le Poinçonneur des Lilas

Från Serge Gainsbourgs första album; Du chant à la une ! som gavs ut 1958. Väldigt intressant låt, både textmässigt och musikaliskt.

torsdag 15 april 2010

Avsnitt 11: In Sickness and in Health

Sååååå.. jag är sjuk. För er som inte visste det. Jag har tjatat i flera dagar, jag vet, men jag är faktiskt jättesjuk. Det är MYCKET synd om mig. Host.

Jag skulle kanske ha skrivit inlägg igår, har besämt för mig att jag hade en massa på lut då som jag kunde knappat in...

I alla fall, har haft skola idag, och jag dog ju inte helt, dessutom så fick jag godkänt på hemtentan- nej ännu bättre: jag fick C!!!! (på en A-Fx-skala är det faktiskt ganska bra)

Sedan så har det ju varit värsta fina vädret (trots askmolnet omfg vi kommer alla att döööööö. Eller något.) vilket alltid uppskattas. det känns liksom så bra att kunna åka hem och inte tro att det är läggdags vid fem.

Annars händer det inte så mycket, hade ju semester förra veckan, så mamma och jag åkte till Cypern. Det var jättehärligt, lite blåsigt, men det är ju april. Och det var ju 20 gånger bättre väder än här, och så fanns det massor med snäckor att plocka. Fast det bodde oftast någon i dem i och för sig...

Sitter och är nästan lite sällskapssjuk (skitskumt) fastän jag aldrig är det annars... missbrukar facebook för att socialisera. Alltså, jag vet att jag alltis har sågat facebook förut, men det är helt perfekt för oss som vill vara sociala men hatar att umgås med folk.

Nåväl, det känns sm vi borde avrunda; Gunilla! Ge oss dagens!

Dagens låt (vi skippar dagens ord, vi får ju inte bli för välbildade) heter Unchain My Heart och sjöngs av ingen mindre än


****


**trumvirvel**


****



Ray Charles!

Som vi ju alla vet är själva essensen av cool. Lyssna bara på melodin och hur man har använt instrumenten och sedan lägger man på orden och voila!

Jag har faktiskt inga fler kommentarer.

måndag 22 mars 2010

avsnitt 10: för att rippa är visst ett ord i svenskan. Precis som jalla, kawaii och lame.

1. Hur gammal är du om fem år? 25… snyft
2. Vem var den sista du träffade? Mamma när hon kom hem förut

3. Hur lång är du? 1.65 möh.(haha nu låter man som de där fritänkande tanterna... "när jag var på BALI")
4. Vilken var den senaste film du sett? Interview With the Vampire för 30:e gången säkert.
5. Vem ringde du senast? Jag ringer inte folk. Seriöst.
6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Skulle jag berätta, om jag orkaade gå och hämta mobilen för att kolla^^.
7. Var är dagens planer? Förutom det vanliga: Kolla på film (gissa vilken) och laga middag.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? SMS.
9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta.

10. När såg du senast din mamma? För en halvtimme sedan typ.
11. Vilken ögonfärg har du? Grodgröna.

12. När vaknade du idag? Runt halv nio, när klockan ringde.

13. Har du någon gång hittat en katt? Japp, ute på skohyllan. Han heter Nisse (alla som fattar referensen får en cyber cookie).
14. Vilken är din favoritplats? Skogen eller vid ett fält kanske.

15. Vilken plats föredrar du minst? Alla med mycket folk.
16. Var tror du att du befinner dig om tio år? I södra Europa, Japan eller Nordafrika.
17. Vad skrämde dig som barn? Traktorer, döden, gräsklipparen.

18. Vem fick dig att skratta senast? Hmm... jag skrattade mycket i torsdags på lektionen, men det var mest åt mig själv…
19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Haha åååh ja.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Hoggar Peters bärbara.

21. Sover du med eller utan kläder på dig? Med T-shirt.

22. Hur många kuddar har du i sängen? En, får ont i nacken av fler.
23. Hur många landskap har du bott i? Ett.

24. Har du någon gång spytt på fyllan? Nej **stolt**.
25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Strumpor.

26. Är du social? Haha gud nej. Eller jag kan vara jättepratig, men skulle jag välja sällskap skulle det ändå vara mitt eget.
27. Vilken är din favoritglass? Choklad.
28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Köpa Nordkorea.
29. Tycker du om Kinamat? Jag älskar kinamat.
30. Tycker du om kaffe? JA!
31. Vad dricker du till frukost? Kaffe (duh).
Sover du på någon särskild sida? Mmm, framstupa sidoläge, typ.
33. Kan du spela poker? Ja, fast jag har inget pokerfejs.
34. Tycker du om att mysa? Jaaaa^^.
35. Är du en beroendemänniska? Ja, men det är väl alla. Så länge det inte är heroin så får man väl vara nöjd;)
36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Nope...

37. Vill du ha barn? Skulle klara mig utan, men om femton år kanske?
38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska såklart (fast mitt uttal är ju inte precis smashing) sedan så lär jag mig ju japps. Jag kan svära på ganska många språk.
39. Har du någonsin åkt ambulans? Nej, gudskelov.

40. Föredrar du havet eller en pool? El mar...
41. Vad spenderar du helst pengar på? CD-skivor, helt onödiga inredningsprylar.
42. Äger du dyra smycken? Några, fast inga 5-karatsdiamanter kanske.
43. Har du någon gång testat narkotika? Nej.
44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? bandspaghetti.
45. Vem är den roligaste människan du känner? JAG.
46. Välj ett ärr på din kropp? Ett på knät när jag ramlade.
47. Vad har du för ringsignal? En låt: Yuragu koto nai ai, Tamura Naomi.
48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Ett par mockasiner och ett par mjuka tofflor med en hund på.
49. Flirtar du mycket? Haha ja, men mest för att jävlas eller så är det omedvetet.

50. Vart togs din profilbild för din blogg? Den är snodd från Amano Yoshitaka.
51. Kan du byta olja på bilen? Hade jag en bil så skulle jag nog det.
52. Har du fått fortkörningsböter? Hade jag körkort så skulle jag lätt ha flera.
53. Vilken var den senaste bok du läste? Aniara av Harry Martinson.
54. Läser du dagstidningen? Nej, men tar en metro ibland.
55. Prenumererar du på någon veckotidning? Neeej.
56. Dansar du i bilen? Haha, wtf?
57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Lär ha varit Bandit (fast jag lyssnar sällan på radio).
58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Ett talmanus om en ”failure story”.
59. När var du i kyrkan senast? Tja, det var väl på avslutningen i trean i juni 2009.
60. Vilka personer utmanar du? Okita Soujis spöke på en svärdsduell.

fredag 5 mars 2010

avsnitt 9: Sturm und Drang, idag kallat emo-kids

Jag igen... kände mig lite pressad att skriva något, den resterande kvinnliga delen av familjen tjatar.
Bara för det kom jag att tänka på den där Björn Gustafsson-sketchen "asså, några av mina polare har ju riktiga flickvänner då, verkar så himla jobbigt. Bara tjötar och tjötar." Haha, den är seriöst rolig, hur överskattad den där typen än är. Om du av någon anledning inte sett den så är det bara att googla på wow-jocke så hittar du den garanterat.

Den här veckan har varit lite halvkörig, lång onsdag (11-17 utan lunchrast, man fick sitta och tugga tyst på kanjilektionen)men det var rätt kul. Grammatiken på eftermiddagen är ju som ett enda långt kafferep, minus fika. Men jag blir så trött bara när att vi sitter och går igenom mellanstadiegrammatik...

Igår så hade vi ju konversationslektion också (numera även känt som "självframkallad Parkinson", på grund av att man sitter i tjugo minuter och skakar av nervositet). Däremot så tror jag att man kommer lära sig mycket när det är över.

Veckans höjdpunkter däremot, måste ha varit föreläsningen om japansk utrikespolitik i onsdags, superbra, och att idag så ska jag läsa ett nytt kapitel av D.Gray-man!!!!!
WOOHOOOOO!!!!!!

Nej nu har det faktiskt inte hänt något mer intressant att skriva, raskt över till Gunilla med dagens.

ORD: pragmatiskt. ett ord som jag fram till nyligen inte använt sedan filosofilektionerna på gymnasiet, men som jag börjat använda igen. Pragmatismen karaktäriseras av att sanning avgörs genom vad som är praktisk gångbart och hur det helt enkelt fungerar i verkligheten. Så det är alltså ett lite mer fancy sätt att säga att "det funkar" genom att säga "det är pragmatiskt sant". På ett ungefär.

LÅT: (den roligaste biten)
Idag har jag valt att presentera "Killer Smile" av ett band som heter Veltpunch (de gjorde även introt till Nabari no Ou)

Låten handlar väl ungefär om att vara trött på ett händelselöst liv och samhälle som mest går per automatik. Jag gillar verkligen låten och hur melodin är uppbygd, sedan så vill jag promota bandet (för de har ju värsta coola bruden som basist!)

http://www.youtube.com/watch?v=qx2xVg_1z7U

torsdag 4 februari 2010

Avsnitt 8: Yuki ga inakunaru

Jaoooo...

Life is full of surprises. Eller egentligen inte, men man kan ju låtsas att det är mer intressant än vad det egentligen är. Och man har ju inte roligare än man gör det. Fan vad genki det där lät, haha (nu syftar jag till att jag skulle vara en sådan där jätteenergisk person, plus att min lärare tyckte att jag var "genki" när jag höll tal. Då blev jag lite stolt faktiskt).

Just nu så boar jag (alltså jag leker inte orm, utan jag residerar) med mina niecer och nevö i stan, och vi skojar och stojar. Eller så var det bara jag, de sover mest och äter eller biter mig i fötterna. Dessutom så är jag ledig idag! Det innebär iofs att jag måste plugga massor hemma, men skitsamma. Det är det där med att inte behöva gå ut som är poängen^^. Fast jag gick ju ner och köpte schampo på Hemköp och drunknade nästan i slasket på hemvägen. Som dagens avsnitt heter: Snön försvinner.

Men nu måste jag hoppa till Dagens, bara för att den är så jäkla bra idag!

Min låt som jag tycker att ni ska lyssna på heter "ano ko no namae wa" (ungefär "vad kan hon heta") och är från 60-talet tror jag, och sjungs av Kyu Sakamoto (japp, han som sjöng sukiyaki)

Jag har inte hittat någon översättning till texten, men ungerfär är det om att han ser en jättesöt tjej, och skulle göra nästan vad som helst för att få veta vad hon heter.

SÅ! Det var allt för tillfället, hadehade

torsdag 21 januari 2010

Avsnitt 7: Viva vivir!

Livet är hårt. Som sten. Särskilt när ett jäkla rum med linoleumgolv på 18 kvadrat kostar nästan tre och ett halvt tusen i månaden. Folk som vill flytta hemifrån måste vara ett hatat släkte.

Jobbsökande suger.

Jag har dock hittat ett jobb som verkade intressant, mystery shopper. Man gör besök i affärer/på företag och sedan så ska man bedöma bemötandet etc och skvallra för cheferna ifall de anställda missköter sig. Det känns som om det skulle passa min gestapo-stil^^

Jao, men nu orkar jag inte mer, raskt över till Gunilla (som för er som inte vet är ett av mina alter ego) och Dagens Låt! Whoosh Whoosh av the Left Rights. En underbar kavalkad av meningslöshet på mindre än 20 sekunder. Mycket nostalgiskt också!

tisdag 19 januari 2010

Avsnitt 6: Qué dices el pisces? NADA!!!

Så, ännu en dag till ända. Jag har nog inte så mycket att säga om dagen, men jag kände att jag skulle skriva något när jag ändå hade en stund över^^

Hade ju lektion som vanligt, det var rätt roligt och man fick ut en hel del, om inte hade mina fyra timmar i resväg varit rätt värdelösa... Jag måste verkligen hitta någonstans att bo som inte ligger två timmar bort från skolan, för ska jag gå kvar sedan så... jaja, klaga vore ju synd att göra! Till skillnad från större delen av jordens befolkning så får jag ju faktiskt betalt för att gå i skolan, vilket satt i det perspektivet är ganska barockt egentligen.

Satt sedan och tänkte att det vore ju rätt kul att gå på uppcon eller något liknande, eftersom jag faktiskt aldrig varit på något japps-konvent. Jag skäms lite eftersom jag borde ju veta bättre, "nihongo no gakusei" som jag är. Så någon borde joina! Och fixa pengar så jag kan köpa biljett! Feel free to volunteer...

Nej nu kommer jag inte på något mer, och jag har drabblat nog. Över till Gunilla (ni vet vem det är...) som håller i "Dagens"!

Dagens Låt är idag "Yuragu koto nai ai" som sjungs av Tamura Naomi, som har en så himla cool röst, må jag säga! Egentligen har jag ingen jättedjup förklaring till detta låtval, utom att det är en bra låt och man blir på bra humör! Men det borde ju räcka alldeles tillräckligt;)

"Dagens Ord" kommer åter, och håll i hatten, för jag kan nu stolt presentera: wapanese. Detta är då den engelska motsvarigheten till svenskans "nippofil", som vi ju alla vet då syftar till en ickejapan som är sjuuukt besatt av jappsargrejer. Wapnese är en sammansättning av white och Japanese, och jag ser i alla fall framför mig de där irriterandde brudarna i gothic lolitaklänning som skriker KAWAII!!! GAH KAWAIIIIIIIIIII! JAG ÄR MOBBAD OCH DÄRFÖR ÄR JAG BÄTTRE ÄN ALLA ANDRA YTLIGA MÄNNISKOR SOM INTE FATTAR ATT JAPAN ÄR BÄTTRE ÄN ER NOLLOR OCH JAG ÄR BARA EN LITEN WANNABEEEEEE!!!!!!!!!!!!!

Ja.

Godnatt

P.S, den som fattar skämtet i titeln får fem cyber-cookies

Avsnitt 5: MoneyMoneyMoney... it's a rich man's world.

Okej, igår orkade jag inte skriva något, för jag var återigen så otroligt trött. Hade min första dag och jag knallade ju dit i god tro om att det skulle vara en sådan där mysig introduktionsdag som i höstas. Men NEJ DÅ. Den nya läraren presenterade sig och sedan var det direkt in på "Så här uttrycker du kunna på japanska". Vilket btw är genom en snygg liten verbändelse, det är egentligen inte alls så svårt. Plus att i år har jag ju startat min nya superfilosofi som går ut på att plugga i tid för en gångs skull. Vi får se om det håller veckan ut i alla fall^^

Sedan så skulle jag och Sofie gå och handla böcker och jag är, efter att ha haft mina pengar orörda i säkert en månad, pank. Alltså jag lever på existensminimum och lär ju få göra det några veckor till... Usch, jag stod i kassan och hade inte riktigt pengar så det räckte ens vilket kändes lite surt. Man vet ju att alla andra i kön tror att man är värsta sortens brottsling, liksom man själv gör när man ser andra som står och säger "nej men oj då, kortet funkade visst inte ööööhhh". Men jag får väl helt enkelt klara mig utan facitet, det funkade förra terminen:D

Jag fixade telefonen dock, ringde till kundtjänst och pratade med en trevlig ung man (världens säljarsnubbe) och nu så ska det funka. I bästa fall, inte för att måla fan på väggen, men man har ju lite erfarenhet av att allt inte funkar som man vill oftast.

Sedan när jag drog mig tillbaka till min kammare så att säga, tittade jag på en dokumentär om egyptiska gravar och så, vilket osökt leder mig in på min nya "feature" eller vad man ska kalla det: "Dagens ord". Jag är helt galen i ordkunskap, så jag tänkte att nu måste jag ju skriva ner de bästa orden jag hör, och dagens är "Nekropol". Smaka lite på det, nekropooolll. Definitionen (som vanligt från wikipedia, vi får ju inte bli för seriösa) är de dödas stad, och syftar på större begravningsplatser i närheten av antika städer eller platser som Konungarnas Dal. Säg det igen nu: nekropol.

Undebart.

Sedan så får vi inte glömma "Dagens Låt", som idag är en ren nostalgitripp till mellanstadiet. Det är "Like a Bird" med Nelly Furtado, och jag kommer ihåg att jag tyckte jättemycket om den, man kan verkligen se hur fåglar flyger omkring en när man lyssnar på den. Jag tycker såklart fortfarande om den, men jag har lite svårt för det nya (ungefär allt efter den här låten) som Nelly Furtado gjort, för jag gillade hur hon såg så oglamorös ut i den här videon och bara sjöng. Det är synd att hon inte gör sådana låtar längre, tycker jag.



Jag tror det var allt för "gårdagens" inlägg, nu ska jag nog knapra i mig lite frukost.

söndag 17 januari 2010

Avsnitt 4: Städning och puckon

Jao.

Det är ungefär allt jag orkar säga just nu, för jag är så trött så att det inte är klokt. Idag har jag och pappa rensat förrådet (för första gången i år av säkert tjugo, om tidigare år är något att gå på) och jag lyckades såklart snika åt mig en massa snygga prylar som jag bara var tvungen att ha till mitt nya hem jag ska skaffa... Någon gång^^
Jag börjat få seriös ångest att jag ska sitta som trettioåring hemma hos päronen och bara loda, usch!

I alla fall så var det hemskt uttröttande, det var det jag ville säga.

Sedan så funkar ju inte heller mitt byte av telefonoperatör, eftersom alla som jobbar inom den branschen tydligen bestämt sig för att vara puckon. Om det var det ursprungliga syftet, kan jag bara säga en sak: Grattis, ni lyckades MAJOR (igen dessa underbara engelska uttryck som inte tjänar någon funktion). Jag blir nästan lite arg nu. I morgon får man väl prata med kund service eller något, så att det fixar sig och jag kan börjar telefona igen!

Men nog om allt detta meningslösa, nästintill intelligensbefriade och ytliga drabbel och över till något av lite mer kulturell betydelse: "Dagens Låt". Det börjar bli min favorit, haha. Tyvärr så funkar ju inte den där "infoga länk"-mojängen, så ifall någon faktiskt läser detta så får ni väl jobba med att kopiera och klistra in i en ny ruta eller så...

Jag har då valt en låt som heter "You can't always get what you want" med the Rolling Stones, och jag kan rekommendera detta klipp: http://www.youtube.com/watch?v=k4PNO-qymLQ
som är en live-spelning från 81. Man bara måste ju älska att Keith Richards ser ut som en klippedocka i början... garvar varje gång.
Jag tycker också om att den i ganska få ord beskriver livet i sig på något sätt, på ett lite vemodigt men samtidigt hoppfullt, eller snarare accepterande sätt. man får inte alltis (eller snarare oftast) vad man vill, och oftast så blir man trampad på tårna av något pucko inom telefonibranschen. MEN, fan om man inte ska försöka sig på det där "livet" ändå, för ibland lönar det sig.

lördag 16 januari 2010

Avsnitt 3: Självdisciplin, ambition och ångest

Imorgon är min sista officiella lediga dag innan skolan börjar. Jag har nog lite blandade känslor inför det, jag kan faktiskt inte sitta och loda hela tiden och man vill ju göra något konstruktivt av sin tid. Men fy sjutton vad hemskt med ansvar och förväntningar på en från folk som bara egentligen bryr sig om rena resultat (fast vad ska de annars bry sig om, hur gott kaffe man kokar eller?).
Annars så knallar det väl på får man säga, jag har lite mer energi och jag har fått lite sådan här hajpad "ambition" som jag brukar få. Det brukar dock innebära att jag får massor med idéer om saker jag vill kunna, men jag är inte så mycket för att ta mig tid och lära in allt... hade det varit så hade ju Rainman fått slänga sig i väggen för all min kunskap!

Men nu ser jag fram emot ett 2010 fullpackat med pluggande och jag ska bli favoriteleven! Eller ja, jag ska klara av kurserna i alla fall, 37.5 poäng ska bli kul men lite kämpigt. Grejen är ju den att min självdisciplin är så dålig att jag helt övergett den. Min nya filosofi är nämligen att "kan man inte nå sina mål, varför ens sätta upp mål överhuvudtaget" vilket är en masa jävla skit egentligen. Man kan ju tro att jag är en latmask eller något, men fallet är nog bara som alltid att mitt nihilistiska ideal får mig att göra dumma saker... eller snarare att inte göra något alls, folk borde inse att jag är bäst ändå.

Nej, nu är det dags för "Dagens låt"!
Idag har jag valt en kort liten snutt pianospel från filmen Corpse Bride (regisserad av geniet Tim Burton) som kallas Victor's Piano Solo. Ett himla fint om än kort stycke, som jag btw sitter hemma och försöker klinka fram på pianot, haha.

tisdag 12 januari 2010

Avsnitt 2: Dans och kanji

Dundun!
Tyvärr måste jag säga att det varit en relativt händelsefattig dag hittills. Dock så är ju klockan bara kvart i åtta, vem vet, det kanske helt plötsligt hoppar fram en heffaklump från bakom soffan och livar upp stämningen? Har knallat runt i köket och dansat till lite J-pop, fortsatt med gårdagens Tobacco Island och raskt gått över till Popée de Cire Popée de Son (Luxemburgs vinnande bidrag i Eurovision Song Contest 1965) som sjöngs av France Gall. Efter det så letade jag reda på lite fakta om kompositören till denna låt: Serge Gainsbourg. En mycket intressant man i min åsikt, han använde tvetydighet och språk på ett otroligt nyskapande sätt för att framföra olika känslor såväl som satir och ironi. Jag menar hela episoden angående Les Sucettes är ju hysterisk...

Senare ska jag nog fortsätta träna lite på Kanji, jag har inte riktigt lärt mig allt man skulle kunna i höstas (snarare hälften...) och sedan äta glass! Glass är gott. Jättegott.

Nu tror jag däremot att vi ska runda av med "Dagens" som jag valt att döpa om till "Dagens Låt" för det lät alltid bli någon form av musik som representeras, och ibland kanske det läggs till något annat^^

Den låten jag valt idag, heter "Je T'aime... moi non plus" och är skriven av Serge Gainsbourg. Ursprungligen sjängs den av hans dåvarande donna Bridgitte Bardot, men efter deras uppbrott så sjöngs den "officiellt", eller vad man ska säga, av Jane Birkin. Den versionen jag däremot har fastnat för är en cover-version som sjungs av Brian Molko (Placebo) och Asia Argento (Trash Palace). Texten utspelar sig som en dialog mellan två älskande, och i den här versionen har man bytt plats på rollerna mellan man och kvinna. Det i sig är lite effektfullt, sedan så kan ju inget slå Brian Molkos röst... mmmmmmmm

Så nattinatti på er alla xD

måndag 11 januari 2010

Avsnitt 1: Skepp ohoj landkrabbor!

WHOOOOOOSH!!!!!!!!!!!

Okej, nu kommer äntligen (för ni har ju alla suttit som på nålar) avsnitt ett av den nya såpan Moyashi Monogatari, som kommer att sändas dagligen/vecko-/månadsvis. Beror på huruvida regissören tagit tillräckligt med opiater för att vara kreativ (får flashbacks från en film med Johnny Depp där han ska fånga Jack the Ripper och röker opium konstant och dör i slutet, rätt tragiskt faktiskt).

Apropå honom, så har jag suttit i säkert tre-fyra dagar och sett på Pirates of the Caribbean-filmerna för många gånger.
Jag börjar nästan tycka att tvåan är helt okej, och då är det illa.

Men i alla fall; ettan- rätt bra, tvåan skräp, sedan så bojkottade jag egentligen trean, men vad sjutton tänkte jag, man kan ju inte klanka (underbart ord btw) på något man inte sett, så jag såg den också. Sedan gick det utför. Trean var ju så skum att det blev snorbra, jag menar Johnny Depp lyfter hela filmen med sitt skådespeleri från djupet i Kattlagrottan till trädtopparna (de där amerikanska som blir jättehöga, vad de nu heter). Jag garvar alltid hysteriskt åt "We shall have a mignificent garden party, and you're not invited!"-repliken.

Efter det så lyckades jag få mani på pirater och mitt nya mål har blivit att skaffa mig en pirathatt. Då menar jag inte en sådan där svart med Jolly Roger-motivet, men en fin, riktig hatt. En... Jack Sparrow-hatt!!! Seriöst, brukar de inte auktionera ut sådant där för välgörenhet? Min oljeshejk som jag ska gifta mig med (och bli den N:e frun till så han inte märker ifall jag smyger iväg på semester med hans kreditkort...) kan säkert ha råd att köpa den till mig och samtidigt ge de svältande barnen i Afrika mat.

Och sedan ska jag stå i TV och vinka som prinsessan Diana.

I min pirat-yra så återuppsäckte jag efter flera månader av att ha lyssnat på massor av konstigt, ett av tidernas coolaste band: Flogging Molly. Ingen kan skriva om öppet hav och sprit som pseudo-irländare...

Nu kommer jag till den delen av min blogg som ska bli återkommande, nämligen "Dagens".
Inte dagens outfit, det kan jag dock lova. Men grejen är den att jag tycker att man bäst kan beskriva sig själv med vad man gör och framför allt med vad man tycker om, så dagens "dagens" -så att säga- som jag valt, är en låt. Låten heter Tobacco Island, och sjungs av Flogging Molly, och jag lovar- du kommer att stänga ner youtube med ett litet leende på dina läppar!



Men nu ska jag nog ta och försöka sova, innan jag blir en nattens varelse...

onsdag 6 januari 2010

Pilotavsnitt

Ja! Nu kommer här första inlägget i min nya, shiny, awesome (visst hatar vi alla missbrukande av engelska språket på detta sätt?) blogg! Efter att ha smutskastat och avskytt hela bloggarvärlden sedan jag först hörde namnet Blondin-Bella (jag menar, hur oseriöst låter det inte vid första anblicken, men vad ska jag säga, hon blev ju uppenbarligen rik och berömd på det) så har min egen narcissism vunnit. Så här presenterar jag nu Moyashi Monogatari: Historien om böngrodden. Namnet kommer från början från mitt hat-älskade smeknamn min kära mamma gett mig, sedan så fick jag nys om en viss animekaraktär med samma smeknamn (dock inte tilldelat med samma affektiva känslor, haha) Allen Walker från D.Gray-man. Jag kan förresten tipsa om dne serien. den är grymt bra. Men poängen är det att jag kände att det var lite öde inblandat i det hela, därav att jag nu har antagit detta alias, haha.

Mitt första inlägg kommer ursprungligen från en "stulen lista" från min syster Emmmas blogg: http://emma.sperlepettersson.se/#home (även hon har inspirerat mig till att börja blogga. fan vad schysst förresten, att det har fått ett eget verb tillsammans med google och skype...

Syftet med denna lista var då att ge en liten närmare presentation av mig själv, och vad jag sysslar med för viktigt och oviktigt varje dag^^

Namn: Tove Maria Sperle


Kallas för: Tove, Böngrodden, Toosi, Tobe-chan (det namnet gör mig hysteriskt arg, haha)


Stjärntecken: Kräfta.

Höger eller vänsterhänt: Höger, men även den är lätt okoordinerad...


Piercingar: Vanliga hål i öronen, läppiercing på höger sida.


Tatueringar: Jao, en fjäril på höger underarm^^.


Längd: 165 cm

Skostorlek: 38-40

Hårfärg: Mörkblond till Brun... **springer och kollar utväxt** Det är nog mörkblond


Fräknar: Njae, lite på sommaren.


Motto: Fixa dina problem istället för att lägga ut rakblads-bilder på bilddagboken.


Kär? Nej, eller jo, om man räknar med min Colin Farell-noja haha.


Önskar du att du bodde någon annanstans? Ja, någonstans med sol, träd, goda drinkar och lejon.


Tycker du att du är attraktiv? Som fan.


Dricker du? Japp, har min nya "vatten-Guinness-mjölk-vin"-diet.


Röker du? Nej.


Vilket schampo använder du? Lågpris... Det innehåller minst kemikalier.


Vilken parfym använder du? Naomi Campbell, Gucci.


Vad är du rädd för? Mumier, apokalypsen (inte den religiösa varianten, snarare den med meteorer), insekter, folkmassor


Gillar du att tvätta? Jag gillar att tvättmaskinen gör det åt mig;).


Gillar du berg- och dalbanor? Om de är små...


Senaste…

Filmen du hyrde? Eragon samt Gladiator (fast jag sett dom innan, men hade nostalgiafton).


Filmen du köpte? Sweeney Todd (den nya).


Låten du hörde: Bob Marley- Buffalo Soldier.


Låten du laddade ner? Miyavi- Freedom Fighters.


Personen du ringde? Vet inte... Tror det var Emma.


Personen som ringde dig? Jossan.

TV-program du såg? Scrubs.


Person du tänkte på? Ja nu blev det ju oundvikligen J.D.


Favorit…

Låt: Buffalo Soldier eller kanske Vanilla med Gackt eller Black Cherry med Acid Black Cherry... Damn jag vet inte, men den sistnämnda har i alla fall en sjukt bra video.


Sak att göra: Spela piano eller läsa.


Sport: Simning (att titta på, särskilt herrarnas av ganska självklara skäl...).


Dryck: Vatten och kaffe.


Kläder: Myskläder såklart!


Film: finns massor att välja på... Men alla borde i alla fall se Monty Python: Quest for the Holy Grail. "Your mother was a hamster, and your father smelled of elderberries!" hahahahah....


Bil: Bilar är dåliga för miljön **låtsas för ett tag att jag faktiskt bryr mig**. Nej men jag skulle vilja ha en Kit som i Knight Rider (viktigt att den har en brittisk accent dock)


Serie: Scrubs, Sayonara Zetsubou Sensei, D.Gray-man medmera.



Har du någonsin…

Gråtit över en pojke? Ja det har jag säkert, men inte på länge.


Gråtit över en flicka? Hmm, inte på det sättet som insinueras.


Ljugit för någon? Den som säger att den inte har ljugit lär ju vara myto...


Varit i slagsmål? Nejnejnej.


Blivit arresterad? Nej.


Träffat någon från internet IRL? Tror nästan inte det, men jag har inte mött någon intressant på internet....


Antal…

Gånger du varit kär? femtio? sjuttiofem?.


Gånger ditt hjärta brustit? Ja en eller två gånger kanske.


Hjärtan brustet på grund av dig? I så fall vet jag inte om det.


Tjejer du kysst? 8-15 (jag har dåligt minne, okej?)


Personer från grundskolan du fortfarande har kontakt med? fyra som jag pratar mer eller mindre regelbundet med


Gånger ditt namn varit med i tidningen? Oj, ingen aning... Säkert aldrig... :(


Senaste…

Boken du läste? Brott och Straff


Personen du fick e-mail av? Facebook (haha ja facebook räknas fan som en person).


Personen du fick brev av? Matilda!


Personen du fick sms av? Emma tror jag.


Gången hela din familj åt middag tillsammans? Länge sedan, kanske en-två månader...


Saken du köpte? Tonic Water på ICA.


Vad har du gjort idag? Handlat, bloggat, fikat, läst.


Brukar du svära mycket? OH JA. Men jag försöker sluta


När stiger du upp på morgonen? Mellan nio och halv elva.


Vad har du på dig? Mjukisbyxor, Hello Kitty-strumpor, Gran Canaria-Tshirt (underkläder).


Vad ska du göra ikväll? Det blir nog mysa i soffan.


Vad är du allergisk mot? Särstavning.


Var har du ont? Ingenstans!


Använder du hårspray? Ibland.


Kan du stå på händer? Nope, kan komma på många viktigare saker att kunna.


Håkan Hellström eller The Ark? The Ark, Håkan Hellström är ju hemsk.


Salt eller socker? Ingetdera...


Gillar du ketchup? Jovars


Är du glad nu? Ja det tror jag nog


Var du glad igår? Haha ja


Vad dansar du till? Aaaah, jag dansar till allt


Stockholm är… ? En stad


Göteborg är… ? Se ovan


Kan du sjunga? Som Mark Levengood sade en gång på ett band om småfåglar: "alla kan sjunga, bara man slipper höra på eländet"


Spaghetti eller makaroner? Makaroner tror jag...


Land du vill besöka? Japan, Kina, Kenya, Frankrike (varit där en gång men det var så länge sedan...), Spanska fastlandet, USA, Ryssland, Sydkorea, Mexiko, Argentina, Iran, Egypten, Sydafrika, Irak, Saudiarabien